Θλίψη στη Νάξο: Πέθανε από κορωνοϊό ο χειρουργός Γιάννης Γεωργίου

Newsroom
08/11/2020 16:34
 
 
 

 

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών ο γνωστός γιατρός χειρουργός Γιάννης Γεωργίου.

Ο Γιάννης Γεωργίου βρίσκονταν στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, απ όπου κατάγεται η σύζυγός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί νόσησε και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε όπου τελικά σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως έγινε γνωστό από το φιλικό του περιβάλλον, ο Γιάννης Γεωργίου προσβλήθηκε από κορωνοϊό τις τελευταίες μέρες.

Εισήχθη στο νοσοκομείο και από εχθές στην εντατική λόγω του ότι η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε, όπου και κατέληξε.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος όλους όσους τον γνώριζαν, αλλά και ολόκληρη την Πρέβεζα, καθότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και λαμπρό επιστήμονα.

Ο θάνατος του γεμίζει θλίψη και τη Νάξο που τον αγάπησε ως έναν από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους και γιατρούς που υπηρέτησαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο εξαίρετος επιστήμονας, προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου για 6 χρόνια και ήταν ο πρώτος που διενήργησε χειρουργικές επεμβάσεις στο νησί.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Γεωργίου

Ο Γιάννης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πρέβεζα και ήταν γιος του Λάκη Γεωργίου γνωστού από την δουλειά του ως εργοδηγός της ΔΕΗ και της Βασιλικής Παπαζαφειράτου με το γνωστό σε όλους πρατήριο καυσίμων στο λιμάνι της πόλης μας.

Αποφοίτησε από το 1ο λύκειο της Πρέβεζας και σπούδασε στο τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας του ΑΤΕΙ Αθήνας όπου και αρίστευσε και έλαβε και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Στην συνέχεια εισήχθη στην ιατρική σχολή του ΕΚΠ Αθηνών και από το 2000 ασκούσε το ιατρικό επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία υπηρετώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ειδίκευση στην Γενική Χειρουργική.

Πριν από λίγο διάστημα ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ, Μέλος της ΕΚΟ ιατρών της ΝΔ, υποψήφιος για τον ιατρικό σύλλογο της Αθήνας και τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο με την ΔΗΚΙ, επί υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη τοποθετήθηκε μέλος του ΔΣ της Α’ ΔΥΠΕ.

Προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου για 6 χρόνια και ήταν ο πρώτος που διενήργησε χειρουργικές επεμβάσεις σε αυτό το νησί του Αιγαίου.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων (ΣΕΤΥΝΟΚ) και της ΠΟΕΔΗΝ.

Ήταν παντρεμένος με την Gulriz (Τζούλη) Gundogdu, φιλόλογο καθηγήτρια, που έχει γεννηθεί στη Σινώπη του Ευξείνου Πόντου.

Από το καλοκαίρι του 2018 υπηρετούσε στο ΓΝ Πρέβεζας.

Πηγή: prevezanews.gr

(Visited 5.880 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*