Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχίας Κυκλάδων για το Πολυτεχνείο

admin
17/11/2015 9:27
  •  
  •  
  •  

Διαχρονικό και επίκαιρο είναι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση του για τη σημερινή 42η επέτειο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων.

Ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες να οργανώσουν τη δράση τους προκειμένου να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και να ακυρωθούν τα μνημόνια, αναδεικνύοντας συνεχώς και τον ρόλο της νεοφασιστικής και εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προς όφελος της τα αντιμνημονιακά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις 17 Νοέμβρη 1973, που το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» αντηχούσε σε όλο το κέντρο της Αθήνας, σύνθημα που παραμένει πάντα επίκαιρο. Η εξέγερση της νεολαίας και των εργαζόμενων τότε ήταν ενάντια στη χούντα για ένα καλύτερο κόσμο. Σήμερα σαράντα δύο χρόνια μετά, ο λαός μας οδηγείται στη φτώχεια, στην ανέχεια και την εξαθλίωση, ενώ μπροστά μας πρόσφυγες, διωγμένοι από τη χώρα τους από τον πόλεμο, πνίγονται στο Αιγαίο και ακραίοι φανατικοί, δημιουργήματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολιτικών, σκορπούν τον τρόμο στο Παρίσι, στην Τουρκία και το Λίβανο.

Μετά και το σημαντικό βήμα της απεργίας της 12 Νοέμβρη, πρέπει να οργανώσουμε τη δράση μας, μέσα από συντονιστικές επιτροπές, πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την ακύρωση των μνημονίων. Σήμερα δεχόμαστε επιθέσεις από παντού, με κύριο στόχο κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων και τον περιορισμό του δημόσιου κρατικού μηχανισμού με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, σε ιδιώτες και την δημιουργία δημόσιων υπαλλήλων δύο ταχυτήτων.

Σήμερα ενωμένοι πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την ακύρωση των μνημονίων, αναδεικνύοντας συνεχώς και τον ρόλο της νεοφασιστικής και εγκληματικής Χρυσής Αυγής, των υμνητών της χούντας των συνταγματαρχών, και να μην επιτρέψουμε να εκμεταλλευτούν στο ελάχιστο τα αντιμνημονιακά αισθήματα του ελληνικού λαού, σπέρνοντας το μίσος και προβάλλοντας το φασιστικό αυτό μόρφωμα σαν τη μόνη εναλλακτική λύση. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο και μας δείχνει το δρόμο.

 

(Visited 26 times, 1 visits today)