Ευχές Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο

Newsroom
30/07/2020 13:23
 
 
 

Στην Πάρο μετέβη ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα γείτονα Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

Μάλιστα, στον Ιερό Ναό του Οσίου Φιλοθέου, τον οποίο ανήγειρε στην Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου ο αοίδιμος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Αμβρόσιος, όπου και ο τάφος του Αγίου, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Καλλινίκου, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιότατου κ. Καλλινίκου, συνιερουργούντος αυτώ του Σεβασμιότατου κ. Δωροθέου Β’.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία των Χριστιανών, με τη βάπτισή τους, και στη δεύτερη ονοματοδοσία των μοναχών, κατά την κουρά τους, τονίζοντας ότι κάθε πιστός πρέπει να προσπαθεί ώστε να ενεργεί και να αποδεικνύεται άξιος του ονόματος που φέρει.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη που έχει η σημερινή κοινωνία από αγίους, οι οποίοι θα καταθέσουν την ορθόδοξη μαρτυρία στον κόσμο, ο οποίος την χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, για να επιστηριχθεί και να αντιμετωπίσει τις πολλές δυσκολίες της καθημερινότητας του.

Ευχήθηκε, τέλος, με εγκάρδιους λόγους στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο η Αρχιερατεία του να στέφεται με καλλίνικες δάφνες και ο ίδιος πάντοτε να είναι καλλίνικος στην Εκκλησία, ενώ τον συνεχάρη για το ποιμαντικό έργο που επιτελεί στην όμορη νησιωτική Μητρόπολη Παροναξίας.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο Β’ και τους παρισταμένους Έπαρχο, Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους Πάρου, τον επί τιμή Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και Διευθυντή Δημοσιονομικού Ελέγχου της Ιεράς Συνόδου κ. Διονύσιο Γιαννακόπουλο, τους προσελθόντας πιστούς και ιδιαιτέρως την Ηγουμένη Μοναχή Νεκταρία και τις Μοναχές της Ιεράς Μονής Θαψανών για το σημαντικό πνευματικό έργο που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν, στηρίζοντας όλο τον κόσμο με τις προσευχές τους.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 305 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*