Απεργία διαρκείας ξεκινούν αύριο οι φαρμακοποιοί

admin
25/10/2015 2:59
  •  
  •  
  •  

Και τα φαρμακεία της Σύρου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι αποφάσισαν από αύριο να προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Την απόφαση πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ωστόσο θα υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Σύλλογος αντιδρά στο σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου σε μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.
Ολόκληρη η απόφαση έχει ως εξής: 
«H Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στην συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου αποφάσισε την πραγματοποίηση συνεχόμενων 24ωρων κυλιόμενων απεργιών με εφημερεύοντα φαρμακεία,  από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν δυναμικά στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση που καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού.
Επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι».

(φωτό: ethnos.gr)

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.