Κακοκαιρία μέχρι και το Σάββατο προβλέπει η ΕΜΥ

admin
21/10/2015 13:47
 
 
 

Βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και ισχυροί άνεμοι θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Έτσι, σήμερα στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 26 βαθμοί Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Άνεμοι νότιοι 4 έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

 

Οδηγίες από την Περιφέρεια                         

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία τους συστήνει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

*Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

*Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.

*Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

*Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

*Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.

*Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

*Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

*Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

*Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

*Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*