Εορτασμός της Ιεράς Μνήμης της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω

admin
08/10/2015 21:20
 
 
 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Οδηγητρίας, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω ασκητικώς διαλαμψάσης, ιερούργησε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη και κληρικούς της Μήλου.

Το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Κιμώλου και Σίφνου κ.κ. Βεντούρης και Μπαμπούνης αντίστοιχα, ο έπαρχος Σίφνου, Μήλου και Κιμώλου κ. Βενάκης, ο διευθυντής Α.Τ. Κιμώλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κιμώλου, μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους και πλήθος κατοίκων της Κιμώλου.

 

Ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πιστούς για την πολυπληθή παρουσία τους, και ιδιαίτερα τους μαθητές, που – όπως είπε – αποτελούν την ελπίδα της Εκκλησίας και της πατρίδας. Απευθυνόμενος δε προς τους Κιμωλίους, τους κάλεσε να «αξιοποιήσουν» την Οσία Μεθοδία, προστρέχοντας στις πρεσβείες της και την παρρησία της προς τον Κύριο και εκζητώντας δύναμη στην αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών της καθημερινότητας.

Τέλος, στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου, στο Μέσα Κάστρο, δίπλα στο κελί, στο οποίο ασκήτευσε και εθαυματούργησε η Οσία Μεθοδία, τελέστηκε Μέγας Μεθέορτος Εσπερινός.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

 

(Visited 155 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*