Σε Νάξο, Πάρο και Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ηλίας Ζωγραφίδης

admin
05/10/2015 14:18
 
 
 

Τη Νάξο, την Πάρο και τη Σύρο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ηλίας Γ. Ζωγραφίδης, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα νησιά του Ν. Αιγαίου.

Στη Νάξο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον έπαρχο του νησιού Γιάννη Μαργαρίτη (με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινωνικής μέριμνας του Επαρχείου), καθώς και με τον δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τις δράσεις του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και γνωστοποίησε το πλαίσιο, μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του δήμου Νάξου και της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αναμένει προτάσεις και ιδέες σχετικά με την κατεύθυνση της κοινωνικής μέριμνας στο νησί της Νάξου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζωγραφίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Στήριξης Κ.Υ. – Γ.Ν. Νάξου Λάζαρο Θεόφιλο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Νάξου Στέλιο Βλησίδη.

Στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, ο αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον έπαρχο Νάξου, συνάντησε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πατέρα Κωνσταντίνο Κύλη, από τον οποίο ενημερώθηκε για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και μοιράστηκε μαζί του σκέψεις για τη στήριξη των αναξιοπαθούντων κατοίκων του νησιού.

Τέλος, επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάξου, όπου όσυναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και την Ένωση Πολυτέκνων Νάξου, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Νίκος Ρούσσος.

 

Συναντήσεις και επαφές στην Πάρο

Ακολούθως, ο κ. Ζωγραφίδης μετέβη στην Πάρο, όπου τον υποδέχθηκε ο έπαρχος Πάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς και μαζί επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Εκεί τους καλωσόρισε θερμά ο πατήρ Στυλιανός Μπιζάς, ενώ προτού αποχωρήσουν από το χώρο του Ι.Ν. συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής και συγκεκριμένα με τη Γραμματέα Διαλεκτή Αργουζή και το μέλος Ιορδάνη Νικόλαο. Συνομίλησαν, επίσης, με τον πρώην δήμαρχο Πάρου Κωνσταντίνο Αργουζή.

Έπειτα, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου ΑΜΕΑΙ Πάρου, όπου τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Πολυκανδριώτη, με την οποία συζήτησαν το έργο του Συλλόγου και τα περιθώρια στήριξής του από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κυκλάδων Γιώργο Μπαρμπαρήγο – Παπαδάκη, ο οποίος μαζί με τα λοιπά μέλη της ομάδας του προσφέρουν πολύτιμες εθελοντικές διασωστικές υπηρεσίες.

 

Πριν την αναχώρησή του για τη Σύρο, ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας και Οίκο Ευγηρίας – Ποιμαντικής Μέριμνας με τον διακριτικό τίτλο «Παναγία Εκατονταπυλιανή» Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μ.Κ., όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή της μονάδας Γιώργο Μελανίτη, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους της δομής ενημερώνοντάς τον ταυτόχρονα για ζητήματα λειτουργίας της.

Την ίδια ημέρα στη Σύρο ο κ. Ζωγραφίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κι από κοντά με τον νέο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων Δημήτριο Αλουμανή.

Οι επισκέψεις του αντιπεριφερειάρχης και σε άλλα νησιά θα συνεχιστούν μέσα στον Οκτώβριο.

 

(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*