Στην Μακρόνησο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου-Κέας κ. Δωρόθεος Β’

Newsroom
01/06/2020 17:55
 
 
 

 

Επιτελώντας το ετήσιο προσκύνημά του στη Μακρόνησο, ο Μητροπολίτης Σύρου και Κέας κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη το Σάββατο στο ιστορικό νησί της Μακρονήσου και ιερούργησε στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, η μνήμη του οποίου δεν είχε εορτασθεί την κυριώνυμο ημέρα, λόγω των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Για τον ίδιο, άλλωστε, λόγο και η εφετινή Πανήγυρις τελέσθηκε χωρίς την παρουσία των εκατοντάδων προσκυνητών, που κατ’ έτος προσήρχοντο.



Με τον κ. Δωρόθεο Β’ συνιερούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Κέας, Πρεσβ. Σπυρίδων Πορίχης, με την παρουσία του φιλανθρώπου ζεύγους Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, με τη χορηγία των οποίων ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και εγκαινιάσθηκε το 2014.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο Πλοιοκτήτης κ. Προκοπίου, ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου κ. Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Λαυρίου κ. Λουκάς, η Δήμαρχος Κέας κα Βελισσαροπούλου, ο διατελέσας Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λατζουράς, ο κ. Πολυκανδρίτης, ο ιεροψάλτης και διακινητής του Ναού από την Κέα και εγκαταβιούντες στη Μακρόνησο κτηνοτρόφοι.




Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη διαβεβαίωση του Κυρίου ότι δεν θα αφήσει τον κόσμο και την Εκκλησία Του ορφανούς και τόνισε ότι όλοι οφείλουμε, ακολουθώντας τον Αναληφθέντα στους ουρανούς Κύριο, να χαράξουμε μια νέα πορεία στη ζωή μας, που θα έχει στόχο και τέλος τον ουρανό, και να πράττουμε έργα χαριτωμένα με την ευλογία του ουρανού.

Τέλος, συνεχάρη για μια ακόμη φορά και ευχαρίστησε τον μεγάθυμο Εθνικό και Κοινωνικό Ευεργέτη και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις πολλές και δαψιλείς ευεργεσίες του προς την Εκκλησία, την Πατρίδα και την Ιερά Μητρόπολη.




(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου, φώτο: Γ. Πολυκανδρίτης)

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*