Οδηγίες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων

apopsilosi xorton
Newsroom
05/05/2020 16:16
 
 
 

 

Να συμμορφωθούν με την Πυροσβεστική Διάταξη αριθ. 4/2012 «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών» και το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010, καλεί τους ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Δεδομένου ότι η φετινή περίοδος προβλέπεται αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της βλάστησης που έχει αναπτυχθεί μετά τις βροχοπτώσεις της προηγούμενης περιόδου, οι προαναφερόμενοι ιδιοκτήτες σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια των ιδιοκτησιών τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Στους χώρους που αναφέρονται στην παρ. 1 της Π.Δ. 4/2012, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*