Μεταφέρονται στην ενδοχώρα οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες που βρίσκονταν στην Κέα

Newsroom
08/04/2020 15:24
 
 
 

 

Σε κέντρα υποδοχής της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να προωθηθούν σήμερα οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες που φιλοξενούνταν στην Κέα, μετά την προσάραξη του πλοίου που τους μετέφερε από το Τσανάκαλε της Τουρκίας στην Ιταλία στον λιμενοβραχίονα του νησιού.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες-μετανάστες εξετάστηκαν από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και τέθηκαν στην υποχρεωτική καραντίνα των 14 μερών.

Για αίσιο τέλος έκανε λόγο σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου:

Οι συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Λεονταρίτη, με τη συνδρομή του Επάρχου Κέας – Κύθνου Ιωάννη Ευαγγέλου και της Δημάρχου Κέας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, βρήκαν ανταπόκριση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες που «φιλοξενούνται» στο νησί μετά την προσάραξη του πλοίου που τους μετέφερε από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, αναμένεται σήμερα να προωθηθούν σε κέντρα υποδοχής της ηπειρωτικής χώρας, αφού εξετάστηκαν από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και εξέτισαν την υποχρεωτική καραντίνα των 14 μερών.

«Ένα μεγάλο πρόβλημα για το νησί της Κέας, που κλήθηκε να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αν και απροετοίμαστο σε ιατρικές και κτηριακές υποδομές, έχει αίσιο τέλος. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επίλυση αυτού του προβλήματος» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*