Πάσχα: Τι θα γίνει με το Άγιο Φως

Άκης Αξαόπουλος
31/03/2020 00:43
 
 
 

 

Παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Άγιο Φως θα φθάσει κανονικά στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει εφημερίδα του Ισραήλ και δη η «Jerusalem Post».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο βασίζεται σε πηγές του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, τονίζεται ότι παρά τα αυστηρά μέτρα που υπάρχουν σε όλες τις χώρες και βέβαια στις ορθόδοξες, το θέμα με το Άγιο Φως έχει λυθεί.

Αναφέρεται πως το Ισραήλ θα δεχθεί κανονικά στις ειδικές πτήσεις που θα υπάρχουν από τις χώρες αυτές και βέβαια από την Ελλάδα. Βέβαια, υπάρχει η επισήμανση πως «ο ακριβής τρόπος του εγχειρήματος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» και αυτό γιατί όπως σημειώνεται το υπουργείο Υγείας της χώρας μπορεί να θέσει περιορισμούς λόγω της πανδημίας. Τονίζεται, ωστόσο, πως «έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα”.

Βάσει, λοιπόν, των όσων γράφονται στο δημοσίευμα, στον Πανάγιο Τάφο θα διεξαχθεί κανονικά η τελετή υπό την παρουσία 10 το πολύ 15 εκπροσώπων των χριστιανικών εκκλησιών και στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου θα δοθεί στις αντιπροσωπείες των χριστιανών, που όμως δεν πρόκειται να αποβιβαστούν στο έδαφος του Ισραήλ καθώς διατηρείται η καραντίνα.

Τι επιτρέπεται και τι όχι για τους Έλληνες

Σαφές μήνυμα ότι τα μέτρα περιορισμού της κίνησης θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και στις γιορτές του Πάσχα έστειλε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Σωτήρη Τσιόδρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε φέτος «δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε στην εκκλησία αλλά θα προσευχηθούμε σπίτι. Για να προστατεύσουμε φίλους και συγγενείς και να γιορτάσουμε όλοι μαζί του χρόνου».

Το ίδιο ανάφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά και στις εκκλησίες» τόνισε συγκεκριμένα. Συνεπώς, οι συνήθειες των Ελλήνων φέτος το Πάσχα θα διαφοροποιηθούν σε σχέση με ότι συνήθιζαν να κάνουν τα προηγούμενα χρόνια.

Σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ο καθένας ξεχωριστά να ψήσει, ή να σουβλίσει αρνί και φέτος αλλά να γιορτάσει αποκλειστικά με τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, δηλαδή την οικογένειά του. Συνεπώς, απαγορεύονται συναθροίσεις.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 342 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*