Μύκονος: Συγκρότηση εθελοντικών ομάδων για την ενίσχυση των αδύναμων πολιτών

Newsroom
19/03/2020 00:07
 
 
 

 

Εφαρμόζοντας απόφαση που έλαβε το περασμένο Σάββατο το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συγκρότηση των εθελοντικών ομάδων με στόχο την ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας αυτές τις δύσκολες ώρες, να εκφράσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον τους στο mayor@mykonos.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι απόλυτα υγιείς, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να μην έχουν ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενες χώρες από τον SARS- COV-2.

Ενδεικτικά, θα πραγματοποιείται καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου, θα προσφέρεται φαρμακευτική περίθαλψη και θα παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, θα υπάρχει συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, στη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων και στη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ και κάθε άλλη εργασία με σκοπό την αποτροπή διάδοσης του ιού SARS-CoV-2.

«Η συνεργασία και η αλληλεγγύη αποτελούν το μοναδικό και πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και επιβεβαιώσουμε τις αρχές και τις αξίες της τοπικής μας κοινωνίας» τόνισε ο κ. Κουκάς.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*