Κοπή πίτας από την εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων και το Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού Σύρου

admin
14/01/2015 16:48
 
 
 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θα κόψουν τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

 στις 5 το απόγευμα η εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κυκλάδων και το Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού Σύρου.

Στην εκδήλωση (που θα γίνει στο καφενείο «Το Κάλλιστον» – Κλώνος & Κυπαρισσού Στεφάνου 7, Ερμούπολη) είναι καλεσμένες θηλάζουσες μητέρες πρώην και νυν, μέλλουσες μητέρες αλλά και υποστηρικτές του θηλασμού, με την οικογένεια τους και τους φίλους τους, για ένα απολαυστικό απόγευμα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κυκλάδων, ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (thilazo), ανά νομό/πόλη που σκοπό έχει την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την ενημέρωση για τη φυσική αυτή διαδικασία από την οποία τόσο έχουμε απομακρυνθεί. Στις ομάδες αυτές, υπάρχουν έμπειρες και θηλάζουσες μητέρες οι οποίες είναι στη διάθεση γονέων που ίσως χρειαστούν κάποια βοήθεια για το ξεκίνημα ενός επιτυχημένου θηλασμού. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική. Οι απόψεις των μελών είναι προσωπικές και είναι στην κρίση του κάθε ενός το αν θα δεχτεί τις συμβουλές των άλλων ως σωστές. Δεν είναι με την ιδιότητα ενός επαγγελματία υγείας, απλά μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει μέσα σε αυτό το ταξίδι.

Βέβαια, οι ομάδες του δικτύου, δεν επικεντρώνονται μόνο στο θηλασμό, αλλά και σε ό, τι αφορά τη γονεικότητα,  όπως είναι ο τοκετός, η διατροφή του παιδιού, θέματα αγωγής και οτιδήποτε προβληματίζει την καθεμιά ή και τον καθένα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: 693 7709 486 E-mail: kykladesthilasmos@yahoo.comwww.facebook.com/groups/kykladesthilasmos

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού (ΚΠΘ) βασίζονται στο δέκατο βήμα από τα 10 βήματα που ορίζει η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για να θεωρηθεί ένα νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη. Σύμφωνα με το βήμα αυτό – Ενδυνάμωση και δημιουργία ομάδων υποστήριξης του θηλασμού στις οποίες θα παραπέμπονται οι μητέρες κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο ή την κλινική – ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (ΣΘΕ) ενισχύει τη δημιουργία ομάδων που αποτελούν μητέρες οι οποίες μέσα από τις συναντήσεις τους μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες ,να λύσουν απορίες, να βρούνε λύσεις, υλικό από έγκυρες πηγές (LLL) και κυρίως να αποκτήσουν συμπαραστάτες σε μια νέα φάση της ζωής τους. Δηλαδή τα Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού παρέχουν υποστήριξη μητέρας προς μητέρα (mother-to-mother support). Έτσι, από το 2011 στην Σύρο, υπάρχει το Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού το οποίο έχει σαν στόχο να μοιραστεί τις αγωνίες αρκετών μαμάδων και την ευτυχία της επιτυχίας του θηλασμού ακόμη περισσοτέρων! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κα. Αργυρένια Παραμάνη Τηλ. 697 3358 788  www.lllgreece.org/kentra-plerophoreses.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*