Συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού σε Τήνο και Πάρο

admin
17/08/2015 09:53
 
 
 

Συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού οργανώθηκε στις 15 και 16 Αυγούστου σε Τήνο και Πάρο, αντίστοιχα, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» του ΣΚΑΪ.

Εκατοντάδες προσκυνητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και προσέφεραν φάρμακα στο πλαίσιο της εορταστικής Θείας Λειτουργίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, η οποία έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Σύρου Τήνου Μήλου Δωρόθεου, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Τήνου κ. Σίμου Ορφανού. Ένα μέρος από τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στο Κέντρο Υγείας Τήνου για να καλύψει τις ανάγκες του, καθώς και στη Μητρόπολη.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την προσπάθεια για την στήριξη των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Θα δώσουμε μάχη για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει κανένας πολίτης χωρίς το φάρμακό του τη δύσκολη αυτή ώρα για τη χώρα. Ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους πολίτες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που στέφεται με επιτυχία, επειδή μόνο ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε».

 

Θετική η ανταπόκριση και στην Πάρο

Στην Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο συνεχίστηκε η συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Πάρου Κωβαίος Μάρκος, ο αντιδήμαρχος Πάρου Χριστόφορος Χρήστος, ο υπεύθυνος των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Πάρου Λεοντής Μικές, με την ευλογία του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικου.

Την ευθύνη είχαν οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και την εποπτεία η ιατρός κυρία Μελιάδου.

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με γνώμονα την ανακούφιση των ευπαθών, ανασφάλιστων και άρρωστων συνανθρώπων μας. Συνεχίζουμε ενωμένοι την προσπάθειά μας, όσο η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*