Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου: «Πολύτιμη παρακαταθήκη ο ηρωικός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου»

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου Σύρος
Άκης Αξαόπουλος
15/11/2019 14:57
 
 
 

 

Ανακοίνωση για 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τονίζοντας ότι «ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο σήμερα, για τη συλλογική οργάνωση και δράση».

Ο Σύλλογος αναφέρει λεπτομερώς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, παροτρύνοντας όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όλους τους πολίτες να ενωθούν σε κοινό αγώνα ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση και την καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σαράντα έξι χρόνια από το Νοέμβρη του ’73, o Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου με το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική (με ή χωρίς μνημόνια), για να μπορεί ο λαός μας να ζει ειρηνικά στον τόπο του και να καρπώνεται ο ίδιος τον πλούτο που παράγει.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία, οι στόχοι, τα αδικαίωτα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές, αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο σήμερα, για τη συλλογική οργάνωση και δράση. Οι μεγάλοι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τον λαό και τη νεολαία.

Σήμερα που επιχειρείται η πλήρης υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών, σήμερα που η δουλειά με δικαιώματα, οι αμοιβές των εργαζομένων, η κοινωνική ασφάλιση, οι στοιχειώδεις παροχές υγείας και πρόνοιας, λογίζονται από κυβερνώντες και Ευρ. Ένωση, ως «κόστος», σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί ταξική απάντηση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Σήμερα απαιτείται η μαζικοποίηση των συλλόγων μας, να γίνουν βήματα για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να απομονωθούν οι συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις που αποδέχονται τις μειώσεις μισθών, στη λογική της «ανταγωνιστικότητας» και της «κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Οι δυνάμεις εκείνες που αποδέχονται την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως συμμάχους και εταίρους.
Σήμερα που ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τη μια βομβαρδίζουν λαούς και χώρες και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και την Μεσόγειο σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές, πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες της, που όσους πρόσφυγες δεν πνίξουν, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια. Αυτή η πολιτική είναι που εκτρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα και δημιούργησε και τους σημερινούς νοσταλγούς και υμνητές της.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους συμμάχους τους, όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορούν και πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα χτίσουν μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.

*Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στη υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος και νερού, την φοροληστεία.
*Να οργανωθεί και να δυναμώσει ο αγώνας τώρα για την κάλυψη των απωλειών μας απέναντι στο διαρκές πάγωμα / μειώσεις μισθών και μεροκάματων.
*Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των Ανέργων.
*Να δυναμώσει η Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες, ενάντια στις συνθήκες που τους εγκλωβίζουν στην χώρα μας.

Δυναμώνουμε την καθημερινή μας δράση με οδηγό τους μεγάλους αγώνες του λαού μας.
Με οδηγό τους εργάτες, τους φοιτητές και τους νέους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους το ’73 για έναν δικαιότερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.
Παίρνουμε στα χέρια μας την σημαία των αγώνων και συνεχίζουμε.
Όλοι μαζί, ενωμένοι όλοι εμείς που ζούμε από την δική μας εργασία. Αυτή θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».
Συμμετέχουμε στις κατά τόπους συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Στην Σύρο συμμετέχουμε την Κυριακή 17 Νοέμβρη στην συγκέντρωση στην Πλ. Μιαούλη στις 6 το απόγευμα.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*