Λύση για τους ασφαλισμένους ΟΓΑ που υποχρεωτικά εντάχθηκαν στον ΟΑΕΕ σε περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια

oaee
admin
09/07/2015 12:33
 
 
 

Άμεση λύση στο πρόβλημα των επαγγελματιών που υπάγονταν στον ΟΓΑ και πλέον υπάγονται στον ΟΑΕΕ σε νησιά και περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια δεσμεύθηκε να δώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Στρατούλης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, ο κ. Στρατούλης αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος και δεσμεύτηκε ότι σύντομα και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων, θα δοθεί λύση στην ταλαιπωρία όλων αυτών των επαγγελματιών. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο εξετάζει τη δημιουργία ξεχωριστής ασφαλιστικής κατηγορίας (με ισόποση ασφαλιστική εισφορά με αυτή του ΟΓΑ) και την υπαγωγή όλων των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.

Σημειώνεται ότι με την επίκαιρη ερώτηση του, ο κ. Συρμαλένιος ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικροεπαγγελματίες σε περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστούν αρκετές χιλιάδες ευρώ και μάλιστα με πρόστιμα και προσαυξήσεις στον ΟΑΕΕ, ενώ πλήρωναν το ασφαλιστικό τους ταμείο κανονικά.

 

Διαγωνισμός για συμβασιούχους στον ΟΑΕΕ

Επίσης, ο κ. Συρμαλένιος έθεσε και το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ στα νησιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι επαγγελματίες της Σαντορίνης ή της Πάρου πρέπει να μετακινηθούν στη Νάξο για να εξυπηρετηθούν, με το εκεί γραφείο του ΟΑΕΕ να λειτουργεί με μόλις δύο υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με χιλιάδες επιχειρήσεις.

Ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι σύντομα ολοκληρώνεται διαγωνισμός για προσλήψεις συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ στο σύνολο της Ελλάδας και θα γίνουν προσπάθειες να υπάρχει ενίσχυση και στις Κυκλάδες.

 

Δείτε το βίντεο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Συρμαλένιου

 

 

 

{youtube} https://www.youtube.com/watch?v=nGlQJmaPnaE&feature=youtu.be {/youtube}

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*