Συναντήσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στην Πάρο

Πανελλαδική  Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Πάρος
Newsroom
13/09/2019 01:50
 
 
 

 

Στην Πάρο βρέθηκε για δυο ημέρες η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία όπου είχε συνεργασίες με αρχές και παράγοντες του νησιού για τα θέματα της κακοποίησης των ζώων με έμφαση στα παστουρωμένα ζώα, που είναι εξαιρετικά πολλά στο νησί και σε συνθήκες που συνιστούν βαρύτατη κακοποίηση τους.

Τα μέλη της Πανελλαδικής  Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με το Διοικητή του Α.Τ Πάρου Γεώργιο Μποζίκη όπου είχαν μια γόνιμη συζήτηση για την νομοθεσία, την επαγρύπνηση της αστυνομίας στα θέματα της κακοποίησης αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν τα ζώα.

“Έγιναν προτάσεις οι οποίες ευελπιστούμε να εισακουστούν” σημειώνει η Φιλοζωική σε σχετική ανακοίνωση.

Στο Α.Τ. Πάρου ο Φιλοζωικός Σύλλογος “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου” και η πρόεδρός του Δέσποινα Καλογεροπούλου δώρισαν για τις ανάγκες του τμήματος ένα scanner ανίχνευσης της ηλεκτρονικής σήμανσης στα ζώα συντροφιάς.

Πανελλαδική  Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Πάρος
Με το διοικητή του Α.Τ. Πάρου κ. Μποζίκη

Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του  PAWS  -πρόκειται για τον άλλο φιλοζωικό σύλλογο  της Πάρου- Αργυρώ Ελευθεριάδου.

Συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Τα μέλη της Ομοσπονδίας συνάντησαν επίσης και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πάρου κ. Ροκονίδα με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα της ευζωίας των ζώων στην Πάρο. Όπως αναφέρει η Φιλοζωική “το δήμαρχο δεν κατέστη δυνατό να τον συναντήσουμε”.

“Ως Ομοσπονδία θα  θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Πάρου και υπεύθυνος για την ευζωία των ζώων εκ του νόμου τυγχάνει  παράλληλα και πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Πάρου, δημοτικός σύμβουλος Πάρου και αυτό δημιουργεί κατά την γνώμη μας ένα ηθικό ζήτημα αφού ταυτόχρονα θα πρέπει να υποστηρίξει τους κτηνοτρόφους και αγρότες ως Πρόεδρος τους και ως πολίτες της Πάρου που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Πάρο” σημειώνει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

“Ως εκ τούτου  θεωρούμε, ότι δεν είναι τυχαία η θέση που παίρνει υπέρ του παστουρώματος των ζώων, τα οποία υποτίθεται ότι ως Κτηνιατρική Πάρου, αρμόδια για την ευζωία τους θα έπρεπε να προστατεύει από την βάναυση κακομεταχείριση, την οποία αποκαλεί ”παράδοση”(!!!) και την οποία διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια στα δυστυχισμένα ζώα  κατά την επίσκεψή μας στην Πάρο”.

Το σχετικό ψήφισμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου για το μπαστούρωμα

Πρωτοπόρα και αποτελεσματική προσπάθεια του φιλοζωικού συλλόγου “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου”

Στη σχετική ανακοίνωση η Πανελλαδική  Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ιδιαίτερα αναφέρεται “στην πρωτοπόρα και αποτελεσματική προσπάθεια του φιλοζωικού συλλόγου “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου” και στην πρόεδρο, που εδώ και 3 χρόνια περίπου διατηρούν με υποδειγματικό τρόπο δικό τους ιδιωτικό κτηνιατρείο  μετά από πολλές προσπάθειες και πολλά εμπόδια.

Το κτηνιατρείο του συλλόγου έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον περιορισμό των αδέσποτων στο Κυκλαδίτικο νησί.

“Δεν συναντήσαμε ούτε ένα αδέσποτο σκυλί και οι δε γάτες ήταν  πολύ λίγες, ήρεμες, στειρωμένες και σε άριστη θρεπτική κατάσταση, αφού εκτός από τους φιλόζωους τις φροντίζουν και οι καταστηματάρχες του νησιού” σημειώνει.

“Στην Πάρο είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να μιλήσουμε από κοντά και με την πρόεδρο του PAWS κ. Αργυρώ Ελευθεριάδου και να διαπιστώσουμε την μεγάλη τους επίσης συμβολή και προσπάθεια αλλά  και τον αγώνα τους για την μείωση των αδέσποτων της Πάρου. Με ικανοποίηση δε διαπιστώσαμε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο συλλόγων στην επίτευξη του κοινού για όλους μας σκοπού” καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής  Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

 

(Visited 112 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*