Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: «Κανένα νησί του Αιγαίου να μη γίνει ορμητήριο του ΝΑΤΟ»

admin
27/06/2015 21:34
 
 
 

 

Ως «εμπλοκή της χώρας μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.» χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης σε νησί του ανατολικού Αιγαίου το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι αυτή η βάση θα εξυπηρετήσει ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, ενώ την ίδια στιγμή θα καταστήσει την περιοχή στρατιωτικό στόχο ανά πάσα στιγμή.

«Η Νατοϊκή βάση θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» τονίζει η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, καλώντας τα μέλη της σε επαγρύπνηση, ώστε «κανένα νησί του Αιγαίου να μη γίνει ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του ανατολικού Αιγαίου. Το σχέδιο αυτό ειπώθηκε τις προηγούμενες μέρες από τον υπουργό άμυνας Πάνο Καμένο και επιβεβαιώθηκε, μάλιστα με λεπτομέρειες, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα προταθεί στο ΝΑΤΟ η εγκατάσταση νέας βάσης σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη, θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της Αφρικής.

Αυτή η βάση εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις που γίνονται με διάφορα προσχήματα, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι το μοίρασμα των αγορών, οι πηγές ενέργειας και οι δρόμοι μεταφοράς της. Μέσα και από αυτή τη βάση θα περνάνε τα γεράκια των ιμπεριαλιστών για να υλοποιήσουν τους παραπάνω στόχους τους, δολοφονώντας τους λαούς της ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής, καταστρέφοντας πανάρχαιους πολιτισμούς, ξεριζώνοντας από τον τόπο τους χιλιάδες ανθρώπους.

Το τι σημαίνει, ειδικότερα για το Αιγαίο, μια τέτοια εξέλιξη μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί. Γίνεται η περιοχή μας με τον πιο επίσημο τρόπο στρατιωτικός στόχος ανά πάσα στιγμή. Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι μια ΝΑΤΟϊκή βάση θα προστατέψει το Ανατολικό Αιγαίο από τις τουρκικές αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις δεν μπορεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό που γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις και το ίδιο πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων. Η πείρα της Κύπρου και της «προστασίας» της από το ΝΑΤΟ είναι μεγάλη παρακαταθήκη για τους λαούς της περιοχής.

Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια. Κανένα νησί του Αιγαίου να μη γίνει ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ! Η Νατοϊκή βάση θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταδικάζει τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης για την ίδρυση νέας Νατοϊκής βάσης και καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουμε την απόφασή μας να σταθούμε απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, να σταθούμε δίπλα κι αλληλέγγυοι στους λαούς της περιοχής μας. Είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε κανένα νησί του Αιγαίου να μη γίνει ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ.

(φωτό: www.902.gr)

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*