Εθελοντική Αιμοδοσία στην Απείρανθο Νάξου

Εθελοντική αιμοδοσία
Newsroom
28/07/2019 9:36
  •  
  •  
  •  

 

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται στην Απείρανθο Νάξου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 5:00 – 9:00 μ.μ. ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απειράνθου “Τα Φανάρια”, διοργανώνουν στο δημοτικό σχολείο Απειράνθου Εθελοντική Αιμοδοσία (απαραίτητος ο Α.Μ.Κ.Α.).

Η φετινή αιμοδοσία γίνεται στη μνήμη του Βασίλη Αντ. Ελευθερίου και ο Απεραθίτικος Σύλλογος καλεί σε αυτήν με ένα κοτσάκι:

“Ια το λεβέντη του χωριού
οι νέοι θε να δώσουν
στη μνήμη του το αίμα τους
άλλες ζωές να σώσουν”.

“Η Αιμοδοσία αποτελεί για το σύλλογο και το χωριό ένα θεσμό που διαιωνίζεται και εφόσον υποστηρίζεται, βρίσκεται πάντοτε στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου μας. Άλλωστε, η εθελοντική προσφορά αίματος, πράξη βασισμένη στην ευαισθητοποίηση, ανιδιοτέλεια και δυνατότητα του πληθυσμού, αποτελεί στάση ζωής, συμπεριφορά, αξία” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Απεραθίτικος Σύλλογος και προσθέτει:

“Οι ανάγκες της χώρας μας για αίμα είναι μεγάλες και απαιτείται η επιτακτική κάλυψή τους. Οφείλουμε, λοιπόν, να ενημερωνόμαστε ΟΛΟΙ για την εθελοντική αιμοδοσία και να ενισχύουμε το θεσμό αυτό, είτε δίνοντας δίνοντας αίμα, είτε προσκαλώντας φίλους μας και συγγενείς να στηρίξουν την προσφορά αυτή.
Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί η ανάγκη για αίμα, σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτής της υψίστης κοινωνικής προσφοράς, η οποία αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας”.

(Visited 135 times, 1 visits today)