Πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών κατέκλυσαν την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Άνδρου (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
18/07/2019 16:11
 
 
 

 

Λαοθάλασσα πιστών από την Άνδρο και ευλαβών προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατέκλυσε χθες το πρωί τους αύλιους χώρους και το νεόκτιστο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης, στα Αποίκια της Άνδρου, όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου-Άνδρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή των Πατέρων της Μονής και Κληρικών από την Άνδρο και την Κύπρο και Χορού Ιεροψαλτών από τη Λεμεσό της Κύπρου.


Το παρών έδωσαν, επίσης, ο δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης, ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος κ. Λοτσάρης, ο έπαρχος Άνδρου κ. Λάσκαρης, ο διατελέσας δήμαρχος κ. Γιαννίσης, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος Άνδρου και δημοτικοί σύμβουλοι.


Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’, με αφορμή την ανοικοδόμηση του νέου Καθολικού της Μονής, αναφέρθηκε στην θεολογία του Ναού και στο συμβολισμό των μερών του και τόνισε ότι, όπως οι Ναοί είναι φωτισμένοι και καθαροί, έτσι και η ψυχή μας, που είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος πρέπει πάντα να είναι καθαρή από πάθη και φωτισμένη από τις αρετές μας.


Ομίλησε ωσαύτως και για τη δόξα, με την οποία περιέβαλε και περιβάλλει ο Θεός την Αγία Μαρίνα, παρ’ ότι εκείνη, προ του μαρτυρίου της, το μόνο που εζήτησε ήταν να κερδίσει την αιώνα ζωή κοντά στο Χριστό!


Τέλος, πολυχρόνισε, ευχαρίστησε και συνεχάρη για την Διακονία τους στη Μονή τον Ηγούμενο Αρχιμ. Κυπριανό και τον Αρχιμ. Χερουβείμ και ευχαρίστησε όλους τους πιστούς για την παρουσία τους.


(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 271 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*