Λαμπρή υποδοχή λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων από τους κατοίκους του ιστορικού Βροντάδου της Ερμούπολης (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
08/05/2019 17:39
 
 
 

Στον εμβληματικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος, ο οποίος επιστρέφει τον ένα από τους δύο λόφους της Ερμουπόλεως, το λόφο του Βροντάδου, πραγματοποιήθηκε λαμπρή υποδοχή λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τα οποία φυλάσσονται στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Χώρας Μυκόνου.
Τα λείψανα διεκόμισε στη Σύρο ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Παναχράντου και Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Μυκόνου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης.

Μετά την ανάπεμψη Δοξολογικής Δεήσεως, επι τη αφίξει των λειψάνων, τελέστηκε ο Εόρτιος Εσπερινός της Ψηλαφήσεως του Αποστόλου Θωμά, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολυχρονάκη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Μαραγκού, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως με αξιωματικούς και οπλίτες, μελών του Συλλόγου Ποντίων Σύρου και του Παραδοσιακού Εργαστηρίου «Άρωμα Παράδοσης», προσκόπων και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό της προς αυτόν δωρεάς ιερών λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χόμς της Συρίας κ. Γεώργιο, κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας το 2009, συνοδεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο Β’ και τόνισε ότι σήμερα όλοι χρειαζόμαστε την ομολογία του Θωμά και την ψυχική δύναμη και το ακμαίο φρόνημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, για να πορευθούμε τη ζωή μας σύμφωνα με το θέλημα του Χριστού.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*