Οι ευχές του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου για το Πάσχα

Άκης Αξαόπουλος
21/04/2019 2:58
  •  
  •  
  •  

Πριν από είκοσι αιώνες η ιστορία της ανθρωπότητας σφραγίστηκε από το σωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας το οποίο με την Χάρη Του αξιωνόμαστε και πάλι να εορτάσουμε.

Μέσα σε αυτή την λαμπρή και πανηγυρική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το Πάσχα των Ελλήνων θα αντηχήσει και φέτος ο αναστάσιμος παιάνας «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος!» μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της γης το μήνυμα της Αναστάσεως όχι ως απλώς μια εθιμοτυπική πράξη αλλά ως συνέχεια της αδιάψευστης μαρτυρίας των Αγίων Αποστόλων και των Μυροφόρων γυναικών που αδιάκοπα μέσα στο ρουν της ιστορίας μαρτυρούν «Εωράκαμεν τον Κύριον!».

Η ανθρωπότητα, σήμερα περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, έχει απόλυτη ανάγκη να απολαύσει την θέα του Αναστάντος Κυρίου. Η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι απλώς ένα ιστορικό γεγονός αλλά εμπεριέχει μέσα της την δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο. Και ενώ μέσω της πίστεως μπορούμε να απολαμβάνουμε το φως αυτού του γεγονότος είναι κρίμα μέσω της απιστίας μας να ζούμε στην σκιά του.

Όλοι μας μπορούμε ανοίγοντας την καρδιά μας και βάζοντας μέσα της τον Χριστό να γίνουμε θεατές του Αναστημένου προσώπου Του μέσα από την ζωντανή εμπειρία της κοινωνίας μαζί Του που μας προσφέρει η Αγία μας Εκκλησία κάθε φορά που μας καλεί να κοινωνήσουμε το Αναστημένο Σώμα και Αίμα Του για να μαρτυρήσουμε και εμείς στις επόμενες γενεές ότι «Εωράκαμεν τον Κύριον!».

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου το φως και η χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας να πλημμυρίζει τον κόσμο ολόκληρο, μάλιστα δε τους κατοίκους των τριών νησιών της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, της Νάξου, της Πάρου και της Αντιπάρου και ιδιαιτέρως την οικογένειά σας, τις οικογένειες των συνεργατών σας αλλά και των αναγνωστών σας.

Ο Αναστάς Κύριος να γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία τις καρδιές των αδελφών μας που δοκιμάζονται από ασθένεια, πένθος ή ανέχεια, να εμπνέει και να καθοδηγεί τα νιάτα της πατρίδας μας, να ενισχύει και ενδυναμώνει τους ναυτικούς μας και όλους τους εγγύς και μακράν ταξιδεύοντας και να μας αξιώνει να γινόμαστε με το παράδειγμα της ζωής μας μια ηχηρή και ολοζώντανη μαρτυρία της Αναστάσεως.

Με θερμές Σταυροαναστάσιμες ευχές,

† Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

(Visited 15 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.