Για το …μεγαλύτερο ταξίδι έφυγε ο καπετάν Γιάννης Πασχάλης

admin
08/05/2015 10:33
 
 
 
 
Για το μεγαλύτερο ταξίδι, έφυγε ο καπετάν Γιάννης Πασχάλης την Τετάρτη το βράδυ στις 20:20, σε ηλικία 62 ετών,  μετά από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο…
Ο Καπετάνιος που παρέλαβε από την Κορέα το BLUE STAR ITHAKI και το BLUE STAR PAROS και βρισκόταν στο τιμόνι του ΔΙΑΓΟΡΑΣ, από το ξεκίνημα του μέχρι που άρχισε η περιπέτεια της υγείας του…
Όπως αναφέρει σε επιστολή του στο ellinikiaktoploia.net ο Τάσος Κορφιάτης, αρχιλογιστής του B.S. DELOS για τον άτυχο καπετάνιο, πλέον η ναυτική οικογένεια είναι φτωχότερη, αφού ο Σκιαθίτης πλοίαρχος δεν είναι πλέον κοντά μας.
Οι Κυκλαδίτες που τον αγάπησαν, οι κάτοικοι της Αγόνου της Δωδεκανήσου, Νισύρου, Τήλου, Αστυπάλαιας, Σύμης, Καστελορίζου που τον λάτρεψαν, δεν θα ξαναταξιδέψουν με πλοίο που έχει πλοίαρχο τον Γιάννη Πασχάλη.
Πατέρας του Νίκου και του Βαγγέλη , με σύντροφο την μόνιμα χαμογελαστή Μάχη, ο καπτα Γιάννης δεν θα ξαναφανεί σε βαρδιόλα πλοίου για τις μανούβρες στα λιμάνια.
Εργάσθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην εταιρεία του Λουκά Νομικού για να καταλήξει στην STRINTZIS LINES μετέπειτα BLUE STAR FERRIES.
Πλοιάρχευσε με επιτυχία στο SEA JET της STRINTZIS LINES, το οποίο έφερε νεότευκτο στην Ελλάδα.
Μετά το IONIAN BRIDGE στην γραμμή Ηγουμενίτσα-Brindisi. Έφερε από την Κορέα το 2000 το BLUE STAR ITHAKI, το οποίο ξεκίνησε στην γραμμή Ραφήνα-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη.
Νέα παραλαβή για τον μόνιμα χαμογελαστό καπτα Γιάννη το BLUE STAR PAROS, το οποίο έφερε και αυτό από την Κορέα για την γραμμή της Παροναξίας.
Το 2006 παρέλαβε το DIAGORAS το οποίο αγοράσθηκε από την DANE και αποτέλεσε την μεγάλη του αγάπη,στο οποίο παρέμεινε μέχρι τις αρχές του 2013,οπότε και άρχισε η περιπέτεια της υγείας του.
Ιδιαίτερα αγαπητός σε πληρώματα και εξωτερικούς συνεργάτες , κατάφερε οι πάντες να έχουν έναν καλό λόγο για τον χαρακτήρα του Πλοιάρχου από τις Σποράδες.
Από τις στιγμές που θυμόταν και ανέφερε τακτικά ήταν η τραβερσάδα του ερχομού του SEA JET στην Ελλάδα, παρέα με τον καπτα Δημήτρη Διονυσάτο, η βάπτιση του BLUE STAR PAROS στην Πάρο από τον Γιάννη Πάριο και η πρώτη είσοδος του DIAGORAS με τα χρώματα της BLUE STAR στο λιμάνι της Καλύμνου, όταν πραγματικά εντυπωσιάστηκε από το πλήθος των κροτίδων και βεγγαλικών.
Ο τραγουδοποιός Μπίλης από την Νάξο σε ένα από τα “κοτσάκια” του ανέφερε:
ΗΛΘΕ ΤΟ ΙΘΑΚΗ ΠΟΥ ‘ΧΕΙ ΑΝΕΣΗ ΜΕΓΑΛΗ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ” 
Κατά την διάρκεια της περιπέτειας της υγείας του , πάντα πίστευε ότι θα ήταν νικητής και ότι θα επέστρεφε στην γέφυρα του DIAGORAS το οποίο πραγματικά λάτρευε.
 
 
(Visited 728 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*