Πολιτική Προστασία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ενημέρωση για φυσικές καταστροφές και μέτρα αυτοπροστασίας

 
 
 

kymata 29 dekemvrios 2016 3

Είναι γεγονός ότι οι φυσικές καταστροφές και οι επιπτώσεις τους, παρά το γεγονός ότι οι επιστημονικές γνώσεις και η τεχνολογική εξέλιξη στον Τομέα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών έχουν βελτιωθεί σημαντικά, αυξάνονται τόσο σε συχνότητα, όσο και σε ένταση, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την επιτυχή διαχείριση μιας έκτακτης ανάγκης που δημιουργείται από μια καταστροφή, οι φορείς του κρατικού μηχανισμού δεν επαρκούν.

Προϋποτίθεται η ενεργή και θετική συμμετοχή όλου του πληθυσμού της πληγείσας περιοχής. Ο πληθυσμός ο οποίος καλείται σε έκτακτες συνθήκες να αντιδράσει σωστά, χωρίς πανικό και με την συναίσθηση ότι σε κρίσιμες καταστάσεις η στάση του καθενός επηρεάζει την ασφάλεια όλων.
Γι’ αυτό η πληροφόρηση και προετοιμασία του πληθυσμού έχει μεγάλη σημασία στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών και λοιπών καταστροφών.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες ομιλίες ενημέρωσης πληθυσμού, σε τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες:

1η) Έντονα καιρικά φαινόμενα – Μέτρα Αυτοπροστασίας

2η) Σεισμοί, τσουνάμι – Μέτρα Αυτοπροστασίας

3η) Δασικές πυρκαγιές : φυσικό φαινόμενο ή καταστροφή; – Μέτρα Αυτοπροστασίας
Οι ενημερώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις χρονικές περιόδους:
Α) από 12 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου 2018
Β) από 1 έως 20 Μαρτίου 2019
Γ) από 1 έως\ως 20 Απριλίου 2019

Η συνεννόηση για την ακριβή ημέρα και ώρα της ενημέρωσης, για οποιαδήποτε θεματική ενότητα επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι, θα γίνεται απ’ ευθείας με τον υπεύθυνο και ειδικευμένο στέλεχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιάκωβο Τσελέντη στα τηλέφωνα: 6985076415 και 2285026260.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*