Ανακοίνωση του Λογιστικού Συλλόγου Σύρου – Τήνου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

 
 
 

anadromika.sintaxiouhon

Στους συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν «αίτηση για τα αναδρομικά» απευθύνεται η ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λογιστικού Συλλόγου Σύρου-Τήνου.

Ο Σύλλογος προχώρησε στη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, εκτιμώντας ότι οι συνταξιούχοι είτε παραπληροφορούνται, είτε δεν πληροφορούνται καθόλου ως προς τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνουν για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λογιστικού Συλλόγου Σύρου-Τήνου:
Τις τελευταίες ημέρες οι συνταξιούχοι απευθύνονται στα λογιστικά μας γραφεία ζητώντας να υποβάλουμε την «αίτηση για τα αναδρομικά».
Συναισθανόμενοι την αγωνία τους και βλέποντας ότι δε δίνονται απαντήσεις από τους υπευθύνους, ενώ παράλληλα τα ΜΜΕ αναρμοδίως παραπληροφορούν, θεωρούμε υποχρέωση µας να ενημερώσουμε ώστε οι συνταξιούχοι να σχηματίσουν μια άποψη και να διευκολύνουμε τις περαιτέρω ενέργειες τους.
Το Δ.Σ του Λογιστικού Συλλόγου Σύρου-Τήνου συνεδρίασε εκτάκτως στις 5/11/2018 και προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Οι εν λόγω αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ως 31/12/2018, στον φορέα συνταξιοδότησης.

2. Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXIS. Η χρήση των κωδικών του TAXIS δε σημαίνει την υποβολή της αίτησης από τον λογιστή. Επίσης, δεν υποβάλλεται σε καμία περίπτωση τηλεφωνικά. Αν δεν έχετε τους κωδικούς σας μπορείτε να τους αναζητήσετε στον λογιστή σας, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να σας τον δώσει. Επίσης μπορεί να υποβληθεί χειρόγραφα στο φορέα συνταξιοδότησης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ κ.λπ.) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να παραλάβουν τις χειρόγραφες αιτήσεις.

3. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η κατάθεση της αίτησης και μόνο δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Απλά διακόπτει την παραγραφή. Θα πρέπει να ακολουθήσει αγωγή, άρα το θέμα είναι νομικό και όχι φορολογικό-λογιστικό.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους συνταξιούχους να απευθυνθούν στα σωματεία τους, τα οποία έχουν ενημέρωση και μπορούν να δρομολογήσουν ομαδικές αγωγές για τα μέλη τους µε μικρότερο κόστος. Επίσης οι δικηγόροι της Σύρου μπορούν να σας ενημερώσουν υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*