Πώς θα κινηθεί ο «Ζορμπάς» τις επόμενες ώρες – Μεγάλες καταστροφές στο πέρασμα του

 
 
 

kymata zormpas

Πάνω από την Εύβοια παραμένει ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» έχοντας προκαλέσει αρκετά προβλήματα απ’ όπου πέρασε, κυρίως στην Μεσσηνία, την Αργολίδα και την Κορινθία. Ηπιότερα πέρασε πάνω από την Αθήνα.

Υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια σε Χαλκίδα, Μαντούδι, Προκόπι και άλλες περιοχές. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια.

Αρκετά προβλήματα στην πόλη της Χαλκίδας, όπου έβρεχε καταρρακτωδώς από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο Θεολόγο Φθιώτιδας, έπεσε πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής, πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα.

Θρίλερ στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής (30/09/2018) θρίλερ στην Εύβοια, καθώς έχουν χαθεί τα ίχνη τριών ανθρώπων στο Μαντούδι.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρίσκοταν μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Πήλι όταν αυτο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους, ωστόσο, η περιοχή είναι πλημμυρισμένη.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό και τρίτου ατόμου που αγνοείται. Όπως ανέφερε ο Alpha, πρόκειται για τον οδηγό ενός αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Η συνοδηγός πρόλαβε να βγει από το όχημα και ειδοποίησε τις Αρχές.

Ο «Ζορμπάς» κινείται βορειοανατολικά

Σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις πρωινές ώρες, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, κυρίως τη Χαλκιδική.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν το βράδυ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι, 8-9 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας, 10 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι στα νότια πελάγη.

Δείτε LIVE την πορεία του «Ζορμπά»

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

Την Κυριακή (30-09-2018):
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

Τη Δευτέρα (01-10-2018):
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.
Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.

H πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αστατος κατά περιόδου νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*