Στη Σύρο ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon Tai – Fai

 
 
 

apostolikos noyntsios 1

Τη Σύρο επισκέφθηκε ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon Tai- Fai, με αφορμή το Πανσυριανό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης.

Ο Σεβασμιότατος είχε σήμερα επίσημη συνάντηση με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, παρουσία του Επισκόπου Καθολικών Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου και του προέδρου της Κάριτας Ελλάς Πανοσιολογιότατου π. Αντώνιου Βουτσίνου.
Ο Αποστολικός Νούντσιος, αφού μετέφερε στον κ. Μαραγκό την ευλογία και τις ευχές του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φυσική ομορφιά και την αρχιτεκτονική της Σύρου, αλλά κυρίως από τη θερμή φιλοξενία των Συριανών.

apostolikos noyntsios 2
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος παρουσίασε εν συντομία την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική παράδοση του νησιού, ενώ στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην χαρακτηριστική θρησκευτική ταυτότητα της Σύρου και την αρμονική συνύπαρξη Ορθόδοξων και Καθολικών. Ορμώμενος δε, από αυτή την – μοναδική στην Ελλάδα – ιδιαιτερότητα ζήτησε από τον Αποστολικό Νούντσιο (ο οποίος και δεσμεύτηκε να το πράξει) να μεταφέρει στον Πάπα Φραγκίσκο την επίσημη πρόσκληση του δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο νησί.
Τη συζήτηση μονοπώλησε, επίσης, η σπουδαία κοινωνική προσφορά της ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου, καθώς και η εποικοδομητική συνεργασία της με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης των Συριανών, οι οποίοι, μέσω φορέων και συλλόγων ή/και μεμονωμένα, ακόμη και εν μέσω της πολύπλευρης κρίσης που πλήττει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό το κάθε σπιτικό, δεν παύουν να στέργουν άμεσα και καθοριστικά σε όποια ανάγκη προκύπτει εντός και εκτός συνόρων.

apostolikos noyntsios 3
Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon δεσμεύτηκε να επαναλάβει το ταξίδι του στη Σύρο και να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερο το νησί μας. Σημειώνεται ότι ο Αποστολικός Νούντσιος θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη στη Σύρο, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά την τοπική Καθολική Εκκλησία.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*