Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

admin
20/04/2015 12:11
 
 
 

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για ένταξη των δυνητικών ωφελουμένων στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, με το πρόγραμμα (το οποίο απευθύνεται σε πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας) να προβλέπει οικονομική ενίσχυση για α) επιδότηση ενοικίου και β) επιδότηση σίτισης, καθώς και γ) δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματά τους, μέσω ειδικής εφαρμογής που θα είναι προσαρτημένη στη σελίδα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την επιμέλεια της οποίας θα έχει η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με τη χρήση των κωδικών των δικαιούχων στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (κωδικοί TAXISnet). Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι παροχές θα χορηγηθούν στους ωφελουμένους για το διάστημα από 1/4/2015 έως 31/12/2015.

 

Ενημέρωση πολιτών από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης συνιστά στους πολίτες που, λόγω των συνθηκών, είναι αντιμέτωποι με ακραίες συνθήκες στην καθημερινότητά τους, να υποβάλλουν την αίτηση ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα. Επίσης, καλεί όλους τους πολίτες του νησιού να διασπείρουν την πληροφορία προς τους δυνητικά ωφελούμενους συμπολίτες μας.

Ήδη, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ενημερώνει όσους είναι ενταγμένοι σε διάφορα προγράμματα που υλοποιούνται από ή με τη συμμετοχή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι των προαναφερόμενων παροχών. Τα κριτήρια ένταξης εφάπτονται με τα κριτήρια ένταξης στο «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» (ΕΝΕΡΓΩ-ΕΚΕ), πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης συμμετέχει με 12 ακόμη Δήμους της χώρας από τον Νοέμβριο 2014.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*