Ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές της Νάξου και της Πάρου για την οδική ασφάλεια

Άκης Αξαόπουλος
30/05/2018 22:40
 
 
 

Το Γυμνάσιο Βίβλου στη Νάξο και το Γυμνάσιο Νάουσας στην Πάρο ήταν οι επόμενοι «σταθμοί» των ενημερωτικών διαλέξεων που διοργανώνει από την αρχή του φετινής σχολικής χρονιάς σε σχολικές μονάδες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

Πριν λίγες μέρες, Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου παρουσίασε στους μαθητές του Γυμνασίου Βίβλου προσαρμοσμένο οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής για την καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, ενώ αντίστοιχα Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου ανέπτυξε στους μαθητές του Γυμνασίου Νάουσας ανάλογο επιμορφωτικό υλικό οδικής ασφάλειας.
Τονίστηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνης ασφαλείας, η κίνηση στο δρόμο, η αποφυγή οδήγησης υπό την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών και η κυκλοφορία με ποδήλατο.

Τις δύο ενημερωτικές διαλέξεις παρακολούθησαν συνολικά 185 μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*