647 οι αιτήσεις στη Σύρο για το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα

admin
15/04/2015 6:52
  •  
  •  
  •  

 

647 αιτήσεις υποβλήθηκαν για την ένταξη στο πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά για ένα εξάμηνο στον δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης αποτελεί έναν από τους 13 Δήμους της χώρας στους οποίους το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά από τον Νοέμβριο 2014 έως τον Απρίλιο 2015.

Η διαδικασία κατάθεσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για ένταξη των δυνητικών ωφελουμένων στο πρόγραμμα «ΕΝΕΡΓΩ – Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα υπέβαλαν στη Σύρο 647 μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες. Από τις αιτήσεις αυτές:

*410 έχουν ενταχθεί οριστικά στο πρόγραμμα (μεμονωμένοι δικαιούχοι ή οικογένειες του προγράμματος),

*140 έχουν απορριφθεί καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί από το πρόγραμμα,

*66 είναι υπό ένταξη (σε διαδικασία ελέγχου και ηλεκτρονικής διασταύρωσης),

*31 είναι μη οριστικοποιημένες από τους ίδιους τους χρήστες.

Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος, που προβλέπει την εισοδηματική ενίσχυση ατόμων ή οικογενειών που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, που διαχειρίζεται και παρακολουθεί την εφαρμογή του προγράμματος, να έχει καταθέσει τις προτάσεις της για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του στην αρμόδια Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ), που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Εργασίας.

Μέχρι στιγμής, στους δικαιούχους του προγράμματος έχει καταβληθεί εισοδηματική ενίσχυση για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο και αναμένεται η καταβολή της δόσης Μαρτίου προς τους ωφελουμένους.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης,  «παρά τις δυσλειτουργίες που έχουν έως σήμερα σημειωθεί στην εφαρμογή του “ΕΝΕΡΓΩ”, με τη συνεργασία των 13 Δήμων και του Υπουργείου έχουν γίνει σημαντικά βήματα, τόσο σε νομοθετικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την εφαρμογή του προγράμματος σε εθνικό επίπεδο».

(Visited 14 times, 1 visits today)