Μήνυμα Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης π. Πέτρου Στεφάνου για το Πάσχα 2018

 
 
 

«Ύστερα, ενώ οι Ένδεκα κάθονταν στο τραπέζι, φανερώθηκε και σ’ αυτούς ο Ιησούς και τους επέπληξε για την απιστία και τη σκληροκαρδία τους, επειδή δεν πίστεψαν σ’ εκείνους που τον είδαν αναστημένο. Και τους είπε: «Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, κηρύξτε το χαρμόσυνο μήνυμα σε όλη την πλάση!» (Μκ 16,14-15).

Η μαρτυρία των πρώτων μαθητών του Ιησού είναι θεμελιώδους σημασίας για την πίστη μας. Επιβεβαιώνει τις προφητείες και μας πείθει για την αλήθεια των Γραφών.
Το βιβλικό κείμενο, παράλληλα, φέρνει σ’ εμάς τους χριστιανούς του 21 αιώνα – που δεν είδαμε αλλά πιστέψαμε – τη χαρά της ελπίδας και τη βεβαιότητα της συγχώρησης από τον Κύριο.
Ο Ιησούς, παραβλέποντας τη σκληροκαρδία και την αμφιβολία των αποστόλων, που είδαν, άκουσαν και έζησαν με τον Διδάσκαλό τους και τον συνάντησαν μετά την ανάστασή Του, τους εμπιστεύεται και τους αναθέτει την αποστολή, που ήταν δική του μέχρι τότε, να πάνε σ’ όλον τον κόσμο και να κηρύξουν το Ευαγγέλιο…
Να αναγγείλουν την αλήθεια, τη μόνη που χρειάζονται οι άνθρωποι για να ζήσουν, δηλαδή πως ο Θεός είναι Πατέρας, είναι Αγάπη, είναι Συγχώρηση, είναι Ευσπλαχνία. Κάτω από το φως αυτής της πίστης, ανατρέχουμε στην αρχή της Βίβλου. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή του».
Αν, λοιπόν, ο Θεός είναι Αγάπη, και εμείς είμαστε πλασμένοι για ν’ αγαπάμε. Η Εκκλησία, οι χριστιανικές κοινότητες, ο καθένας από μας, πρέπει να πιστέψουμε στην αγάπη του Θεού που, αν και μερικές φορές φαίνεται να σβήνει στις καρδιές μας, μένει άσβεστη για το Θεό.
Είναι αυτή η αγάπη, η μοναδική, που μας προσφέρει πάντα τη δυνατότητα μεταστροφής, αναγέννησης, συμφιλίωσης. Μπορούμε πάντα να αρχίσουμε από την αρχή. Μπορούμε πάντα να γίνουμε εμείς οι μάρτυρες της Ανάστασης του Χριστού!!!
Είθε το φως από τη «νέα φωτιά» της Πασχαλινής Λαμπάδας, να απομακρύνει τα σκότη της ζωής μας και να φωτίσει την καρδιά μας με την πίστη για την άπειρη Αγάπη Του!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*