«Κίνησαν» το ενδιαφέρον οι Δράσεις Οδικής Ασφάλειας στη Σύρο

 
 
 

Θεωρητική αλλά και βιωματική εκπαίδευση περιλάμβαναν οι Δράσεις Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώθηκαν πριν από λίγες μέρες από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» και απευθύνονταν στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του Επαγγελματικού Λυκείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σύρου, όπως επίσης και στους κατοίκους του νησιού.

Οι εν λόγω δράσεις (οι οποίες είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας και σχεδιάστηκαν από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους του Ι.Ο.ΑΣ.) έδωσαν τη δυνατότητα, μέσω της αξιοποίησης των προσομοιωτών του Ινστιτούτου, να γίνουν περισσότερο αντιληπτοί οι κίνδυνοι των δρόμων, οι συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη των οδηγών στον δρόμο και οι κίνδυνοι που μπορούν αυτά να προκαλέσουν.
Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η επιτυχία και η απήχηση των δράσεων ήταν αρκετά μεγάλη, γι’ αυτό και ήδη σχεδιάζει την υλοποίηση ανάλογων δράσεων για όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τη συνεργασία φορέων και συλλόγων, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια.

draseis odikis asfaleias syros 2

 

Ευχαριστίες δήμου Σύρου-Ερμούπολης
Στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμος ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία Blue Star Ferries για την ευγενική της χορηγία, την Τεχνική, Κοινωνική και Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Γ.Ε.Λ., ΕΠ.Α.Λ. και Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σύρου και τη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πολύτιμη αρωγή τους, καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο Σύρου και την Πολεμική Ναυτική Βάση για την παρουσία και υποστήριξή τους στη δράση.
Τέλος, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους προς την κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο.

draseis odikis asfaleias syros 4

draseis odikis asfaleias syros 3

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*