Στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στην Τυνησία ο Χαράλαμπος Κόκκινος

admin
30/03/2015 13:14
 
 
 

Στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο «Ελ Μανάρ» στην Τύνιδα συμμετείχε ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Εκεί συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης σε Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμό, με τον κ. Κόκκινο να ενημερώνει τους συνέδρους για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία, τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της υγείας και της παιδείας, την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία και το νέο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από τις ελληνικές εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις σε διεθνές επίπεδο, για να στηρίξουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και να αντισταθούν στις ισοπεδωτικές τάσεις της παγκοσμιοποίησης.

«Με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες και στα δίκαια λαϊκά αιτήματα που καταγράφονται στο παγκόσμιο χάρτη, οι κυβερνήσεις καλούνται να τα ικανοποιήσουν και οφείλουν ταυτόχρονα να διαφυλάττουν την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των λαών τους» δήλωσε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. – τ. Πρόεδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ υπήρξε, επίσης, εκπροσώπηση του ελληνικού κοινοβουλίου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*