Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

dialeksi 4o dimotiko kykloforiaki agogi
admin
10/03/2018 12:07
 
 
 

Στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων αποσκοπούν οι ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή που υλοποιεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

Χθες το πρωί (όπως και στις 28 Φεβρουαρίου), ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου-Ερμούπολης βρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, όπου μίλησε με τους μικρούς μαθητές, με τη βοήθεια προσαρμοσμένου οπτικοακουστικού υλικού κυκλοφοριακής αγωγής, για τη σωστή οδηγική συμπεριφορά. Ακόμη, τους έδωσε συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών, όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών και η κυκλοφορία με ποδήλατο.
Ο διοικητής του Α.Τ. Σύρου-Ερμούπολης δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τα μέσα και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ενώ τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί τους του υπέβαλαν ενδιαφέροντα ερωτήματα.
Υπενθυμίζεται ότι, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίνονται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*