ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ: Το “ευχαριστώ” σας μας ωθεί να συνεχίσουμε

karitas
admin
01/02/2018 15:41
 
 
 

Η Παγκόσμια Φιλανθρωπική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας γνωστή ως CARITAS (=ΑΓΑΠΗ) τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται και στο νησί της Νάξου, αναπτύσσοντας ένα έργο αρωγής και έμπρακτης ενίσχυσης προς τους συνανθρώπους που λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα βασικά για την επιβίωση αγαθά.

Πρόγραμμα “Αγαπώ και Προσφέρω” 

Σε συνεργασία με το Γραφείο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Λειτουργών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και όχι μόνο, εντοπίζονται και επιλέγονται οικογένειες στις οποίες παρέχεται μηνιαία βοήθεια. Tο πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» της ΚΑΡΙΤΑΣ της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και έχει ετήσια διάρκεια. Πρωτοξεκίνησε στη Νάξο το 2016 με 10 επωφελούμενες οικογένειες. Το 2017 συνεχίστηκε αυξάνοντας τον αριθμό των επωφελούμενων σε συνολικά 31 οικογένειες.

Τοπική Ενοριακή ΚΑΡΙΤΑΣ

Η ΚΑΡΙΤΑΣ της Ενορίας της Μητροπόλεως κατά καιρούς διοργανώνει πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα χρηματικά ποσά συγκεντρώθηκαν από τις εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.Ε.Α. “ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ”.

Επίσης, η τοπική Ενοριακής Κάριτας έχει προσφέρει βοηθήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο Γενικό Λύκειο Νάξου και στο ΕΠΑΛ Φιλωτίου.

Ευχαριστήριες επιστολές

Επιστολές ευχαριστηρίων προς την ΚΑΡΙΤΑΣ απέστειλαν: ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.Ε.Α. ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ Σταύρος Κουτελιέρης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ευάγγελος Παντελιάς καθώς και επωφελούμενες από το πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» οικογένειες.

“Το “ευχαριστώ” στην ΚΑΡΙΤΑΣ, σαν ένδειξη αναγνώρισης του έργου της, δημιουργεί ένα αίσθημα ικανοποίησης, αναπτερώνει το ηθικό των εθελοντών της, δίνει νέα ενεργητικότητα στα μέλη της αλλά ταυτόχρονα την ωθεί ώστε να εντείνει το φιλανθρωπικό της έργο στο νησί της Νάξου” σημειώνει η ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου και προσθέτει:

“Δυστυχώς, η αδύνατη πίστη μας δεν είναι ικανή να πολλαπλασιάσει τα πέντε ψωμιά και τα δυο ψάρια, όπως συνέβη τότε με τον Ιησού Χριστό, ώστε να χορτάσουν όλοι οι πεινασμένοι συνάνθρωποί μας. Εντούτοις, η βοήθεια έστω και αν είναι μικρή και ανεπαρκής για να λύσει το πρόβλημα πολλών συνανθρώπων, είναι ειλικρινής και πολλές φορές προέρχεται από το υστέρημα φτωχών αλλά θεοσεβούμενων χριστιανών.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πίσω από τις λαμπερές επιγραφές των οργανώσεων κρύβονται αφανείς ήρωες που είτε με την προσφορά τους είτε με την εθελοντική τους εργασία συμβάλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση των σκοπών της οργάνωσης. Πρωτεργάτης στην τοπική ΚΑΡΙΤΑΣ είναι η κ. Ελπίδα Πρίντεζη. Οι ευχαριστίες μας, λοιπόν, απευθύνονται κατ’ ιδιαίτερο τρόπο σε εκείνη διότι μέσω αυτής η τοπική Κάριτας λειτουργεί άψογα, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει άριστους δεσμούς συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς για το καλό των αναγκεμένων συνανθρώπων μας”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*