Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

vroxi kataigida
admin
22/01/2018 02:13
 
 
 

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πιο πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Όπως αναφέρει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, νωρίς το πρωί η Θράκη. Μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και οι Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (Από τα 500 m), της κεντρικής Στερεάς καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 400 m). 

Ο καιρός στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα νησιά των Κυκλάδων τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από τα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Την Τρίτη στα νησιά των Κυκλάδων θα επικρατήσουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμοί Κελσίου.   

Πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων του meteo, ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, ρίχοντας αισθητά τον υδράργυρο αρχικά από τη Δευτέρα (22/01) συνοδεία ισχυρών ΒΔ ανέμων και κυρίως προς τα μέσα της εβδομάδας όποτε και αναμένουμε η θερμοκρασία να πέσει έως και 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από πλευράς φαινομένων δεν αναμένονται ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, εκτός, όμως από την Τρίτη (23/01) στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκιδική, στις Κυκλάδες, την Πελοπόνησο και την Β. Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε χαμηλά υψόμετρα. 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την πορεία που ακολουθούν οι αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη προς την Ανατολική Μεσόγειο. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι αρνητικές θερμοκρασίες σε υψόμετρο περί τα 1.500 μ. Αντιθέτως, σχετικά θερμές αέριες μάζες θα καλύπτουν τη Δυτική Ευρώπη (αποχρώσεις του κίτρινου).

https://www.youtube.com/watch?v=PUW8YppmV0U 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*