Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου: «Κάτω τα μνημόνια διαρκείας!»

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
admin
13/12/2017 8:47
  •  
  •  
  •  

Στην αυριανή απεργία συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, προκειμένου να αντιταχθεί στα νέα μέτρα πτώχευσης και φτωχοποίησης του εργαζόμενου λαού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «να θολώσει τα νερά» με το «αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης», την ίδια στιγμή που σχεδιάζει ένα νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και την περαιτέρω κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όπως αυτό της απεργίας.
«Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουν οι αγώνες μας! Η υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας βρίσκεται στα χέρια μας […] Κάτω τα μνημόνια διαρκείας, κάτω ο προϋπολογισμός της φτώχειας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!
Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού.
Την ώρα που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι ο καλύτερος συνεργάτης των δανειστών, την ώρα που οι «οσμές» από τα σκάνδαλα που συζητούνται σε τηλεοπτικά πάνελ και στη Βουλή χρησιμοποιούνται προκειμένου να περάσει «στα ψιλά» η νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας, την ίδια ώρα ψηφίζεται ο νέος προϋπολογισμός, που συνεχίζει την επιχείρηση φτωχοποίησης του εργαζόμενου λαού προς όφελος των επιχειρηματικών κερδών.
Τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τί σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα, αλλά αποτελεί επίσης ένα επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Το πανηγυρικό κλίμα που καλλιεργεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση με το «αφήγημα» της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθούν, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Η «δικαιοσύνη» της ανάπτυξης που ετοιμάζουν, αποκαλύπτεται από τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που «μαγειρεύουν» μέσα στην σκηνοθετημένη σιωπή. Επιχειρούν να περάσουν στα ψιλά την νέα επίθεση, που έχει ως επίκεντρο την ανοιχτή υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία και την συνδικαλιστική δράση, τα νέα χτυπήματα στα «εργασιακά» με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες. Ακολουθεί η επόμενη «αξιολόγηση» δηλ. μνημόνιο των 82 και πλέον μέτρων που δήθεν θα απαλλάξει τον ελληνικό λαό… από τα μνημόνια, παγιώνοντας όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων…
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουν οι αγώνες μας!
Η υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας βρίσκεται στα χέρια μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του εργοδοτικού/ κυβερνητικού «συνδικαλισμού» που θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία τους.
Διεκδικούμε:
*Κάτω ο προϋπολογισμός της φοροληστείας και της φτώχειας!
*«Ξεπάγωμα» των μισθολογικών μας κλιμακίων, κάλυψη των απωλειών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού.
*Πλήρης και απρόσκοπτη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας.
*Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων.
*Επαναφορά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα ποσά που καταληστεύθηκαν.
*Κάτω οι αντεργατικές αλλαγές που υπονομεύουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
*Επιστροφή όσων κλάπηκαν από τους εργαζόμενους με τους μνημονιακούς νόμους.
*Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
*Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Καμιά αναμονή!
Κυβέρνηση, κράτος και εργοδότες παίρνουν τα μέτρα τους από σήμερα, γιατί ξέρουν τι ετοιμάζουν για αύριο… Ξέρουν ότι πρέπει να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα για να «φιμώσουν» τους εργαζόμενους που διεκδικούν, τους εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται με ψίχουλα, με μίζερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους, τους εργαζόμενους που δεν κλείνουν τα μάτια σ’ αυτό που συμβαίνει δίπλα τους, να μεγαλώνει διαρκώς ο πλούτος που παράγεται κι αυτοί να μην μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.
Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις.

(Visited 8 times, 1 visits today)