Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

kymata 29 dekemvrios 2016 1
admin
30/11/2017 19:59
 
 
 

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τρίτη (29/11) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις καθώς και οι τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ έως την Κυριακή.

Αναλυτικότερα:
Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Παρασκευή τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σάββατο, τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από το βράδυ, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ την Κυριακή το πρωί τη Θράκη και μέχρι το βράδυ τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι επίσης οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν με ένταση 7-8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ μέχρι την Κυριακή. 

Ο καιρός στις Κυκλάδες την Παρασκευή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν την Παρασκευή στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-7 και στα δυτικά τοπικά έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*