Στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κίμωλο ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β’

panagia odigitria 2017 1
admin
24/11/2017 13:02
 
 
 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας της Οδηγήτριας στην Κίμωλο τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου ο μητροπολίτης Σύρου-Κιμώλου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Προϊσταμένου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και ιερέων από τη Μήλο.

Παρόντες ήταν επίσης, ο δήμαρχος Κιμώλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι υπηρετούντες στο νησί Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και πιστοί, οι οποίοι – παρά την επικρατούσα κακοκαιρία – κατέκλυσαν τον ναό.

panagia odigitria 2017 2

panagia odigitria 2017 3
Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία των εορτίων λειτουργικών συνάξεων για τη ζωή μας και στο πώς η Εκκλησία ενώνει αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, η οποία εύχεται και προσεύχεται για τους ζώντες, τους εκκλησιαζομένους, τους περιλειπομένους και τους κεκοιμημένους.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, όπως συνηθίζεται, έγινε λιτάνευση της αγίας Εικόνος της Παναγίας Οδηγήτριας στους καθαρούς και περιποιημένους δρόμους της Κιμώλου. Από τα νοικοκυρεμένα σπίτια τους, οι ευσεβείς Κιμώλιοι έραιναν με άνθη και αρώματα τις ιερές Εικόνες και τους συλλιτανεύοντες, γεγονός το οποίο παρακίνησε τον μητροπολίτη Σύρου-Κιμώλου να τους ευχαριστήσει από καρδιάς και να τους συγχαρεί για τον πολιτισμό, την ευγένεια και την προσήλωσή τους στις παραδόσεις.

panagia odigitria 2017 4

panagia odigitria 2017 5

panagia odigitria 2017 6

panagia odigitria 2017 7

panagia odigitria 2017 8

panagia odigitria 2017 9
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*