Παρουσίαση του Κέντρου Ακρόασης / Συμβουλευτικού Σταθμού από την Κάριτας Νάξου-Τήνου (φώτος+video)

caritas tinos 3
admin
23/11/2017 12:07
 
 
 

Η συμβουλευτική προς δοκιμαζόμενους ανθρώπους και η ψυχολογική στήριξη τους, καθώς και η διαμεσολάβηση για την επαφή τους με φορείς και υπηρεσίες κοινωνικής βοήθειας είναι η «αποστολή» του Κέντρου Ακρόασης / Συμβουλευτικού Σταθμού της Κάριτας Νάξου-Τήνου, που βρίσκεται στη Χώρα Τήνου.

Η παρουσίαση της σημαντικής αυτής κοινωνικής δομής έγινε χθες από την υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας της Κάριτας Ελλάς Μαρία Κουτάτζη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου της Καθολικής Εκκλησίας Νάξου – Τήνου κ. Νικόλαου, με τα επίσημα εγκαίνια της να έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 12:30.

 

caritas tinos 2

Χθες, το παρών έδωσαν ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου π. Μάρκος Φώσκολος, ο έπαρχος Τήνου Γιάννης Γιαγιάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωάννης Σιώτος, ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Νίκος Γκύζης, οι πρόεδροι των Συνταξιούχων Ευάγγελος Βλαχάκης, του Εμπορικού Ανδρέας Τσιμέκης, των Γυναικών Γαρυφαλλιά Πλυτά και των Φίλων του Κέντρου Υγείας «Νικόλαος Κόγκος» Γιώργος Περπινιάς. Παρέστησαν, επίσης, η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ελισσάβετ Μπαλταρέτζου και ο υπεύθυνος μηχανικός για την ανακαίνιση του νέου χώρου του Κέντρου Ακρόασης Νικηφόρος Δελασούδας.

caritas tinos 1

Σε ποιους απευθύνεται, πού αποσκοπεί
Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ακρόασης / Συμβουλευτικού Σταθμού (που εξυπηρετεί επιπλέον την Άνδρο και τη Νάξο), προσφέρονται δωρεάν από τον Ιούλιο του 2016. Είναι ανοικτό σε ανθρώπους αστέγους, με οικονομικές δυσκολίες ή με προβλήματα υγείας, σε θύματα κακοποίησης, εξαρτημένους και περιθωριοποιημένους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις, με μέγιστη διακριτικότητα.
Σκοπός του είναι να συμβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο στην αυτάρκεια, την προστασία της αξιοπρέπειας και την υποστήριξη της ψυχοπνευματικής ισορροπίας των ανθρώπων που προσφεύγουν σ’ αυτό. Υπεύθυνη για τη λειτουργία του Κέντρου είναι η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μαρία Μελανίτη και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6946-869194.

caritas tinos 4

 

https://www.youtube.com/watch?v=ScXT0PL-2ZE&feature=youtu.be

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*