Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Παν/μίου Αιγαίου για θέματα φύλου και ισότητας

admin
09/03/2015 09:04
 
 
 

Την έναρξη μιας ευρείας και παραγωγικής συνεργασίας σηματοδοτεί η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Παν/μίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) Χαρούλας Γιασιράνη και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας υπεγράφη το πρώτο πανελλαδικά Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της μοναδικής θεσμοθετημένης Επιτροπής Ισότητας των Φύλων «Αιγαίο 50:50-Ισόρροπη Συμμετοχή» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο περιφερειάρχης και πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ Γιώργος Χατζημάρκος και η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Γκασούκα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου).

 

Πού στοχεύει το Σύμφωνο Συνεργασίας

Σκοπός της υπογραφής είναι η έναρξη συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δραστηριοτήτων (κοινωνικών, ερευνητικών, διδακτικών), ανταλλαγής καλών πρακτικών, ενημέρωσης, αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης κ.λπ., οι οποίες ως στόχο έχουν:

α) την προώθηση της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και την αλλαγή της συλλογικής συνείδησης στα θέματα φύλου και ισότητας.

β) τη βελτίωση της κοινωνικής κατάστασης των γυναικών της περιοχής, με την αξιοποίηση της σχετικής επιστημονικής/ερευνητικής γνώσης που διαθέτει το Πανεπιστήμιο μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ειδικότερα της Επιτροπής Ισότητας που λειτουργεί στο πλαίσιό της, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τα προβλήματα ευάλωτων ομάδων γυναικών, όπως είναι οι φτωχές μόνες γυναίκες, οι νεαρές άνεργες, οι μετανάστριες, τα θύματα έμφυλης βίας κ.ά.

γ) τη συμβολή στη διαμόρφωση του έμφυλου κοινωνικού χάρτη της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και στη χάραξη τοπικών αποτελεσματικών στρατηγικών ισότητας με την αξιοποίηση κοινοτικών και εθνικών πόρων.

δ) τη λειτουργία ως καλή πρακτική δικτύωσης μεταξύ του Πανεπιστημίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και συνδυαστικής προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στις γυναίκες των κοινωνιών αυτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημάρκος διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – το οποίο, όπως υποστήριξε, θεωρεί παραμελημένο αν και έχει να επιδείξει πλούσιο γνωστικό και ερευνητικό  έργο – έχει σύμμαχο την Περιφέρεια σε όσα ζητήματα προκύψουν.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*