Στην Κύθνο το 9ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων

kythnos limani
admin
30/03/2017 08:59
 
 
 

«Νησιώτισσα: Ταυτότητες και Ρόλοι στην Κοινωνία, Εργασία και Οικογένεια» είναι το θέμα του 9ου Παγκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, το οποίο συνδιοργανώνουν στην Κύθνο από τις 5 μέχρι τις 7 Μαΐου η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων», η Ένωση Γυναικών Κύθνου, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο δήμος Κύθνου.
Στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου περιλαμβάνουν τρεις ενότητες (Κοινωνία, Εργασία, Οικογένεια), ομιλητές και ομιλήτριες από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το Κέντρο για Θέματα Ισότητας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον ΟΑΕΔ Κυκλάδων και άλλους τομείς του επιστημονικού, κοινωνικού και επαγγελματικού νησιωτικού χώρου, θα αναλύσουν τα παραπάνω θέματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συνέδρων, ανοίγοντας ένα γόνιμο διάλογο.
Όσοι συμμετέχουν στο συνέδριο (γυνακείοι σύλλογοι από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και μεμονωμένοι σύνεδροι) θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το νησί της Κύθνου, καθώς και τα τοπικά ήθη και έθιμα, μέσα από την αναβίωση των εθίμων του «Γάμου» και της «Κούνιας».

Χρόνια κρατάει η «κολώνια»
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, με έδρα τη Νάουσα Πάρου, ιδρύθηκε επίσημα στις 31 Ιουλίου 2013, με τη συμμετοχή 13 Συλλόγων Γυναικών από 10 νησιά (Αμοργό, Άνδρο, Κέα, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Σέριφο, Σίφνο, Τήνο), με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους για την επίτευξη των επιδιώξεων τους.
Ο θεσμός της επαφής και συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Γυναικών ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου, με τη διοργάνωση του 1ου και 2ου Παγκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών το 2006 και 2009. Ακολούθησε η Μύκονος το 2010, η Αμοργός το 2012, η Τήνος το 2013, η Άνδρος το 2014, η Κέα το 2016.
Η Ομοσπονδία δραστηριοποιείται στο πλαίσιο:
1) Της προώθησης των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων των νησιών των Κυκλάδων και την προσπάθεια επίλυσής τους.
2) Της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της διατήρησης της ιδιαίτερης κυκλαδικής οικιστικής και πολεοδομικής φυσιογνωμίας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη των Κυκλάδων.
3) Της προάσπισης των θεμάτων ισότητας.
4) Της προβολής της γυναικείας δημιουργικότητας και δικτύωσή της στη καθημερινή ζωή και στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού.
5) Της οργάνωσης παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων κάθε μορφής ανάλογα με το θέμα ή πρόβλημα.
6) Της προώθησης, υποστήριξης και προβολής του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων.
7) Των ενεργειών προάσπισης και προστασίας του κυκλαδίτη καταναλωτή.
8) Της διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων και υποστήριξης της δια βίου μάθησης των μελών.
9) Της διεκδίκησης και προάσπισης της ιδιαιτερότητας των νησιών και εφαρμογή των νόμων για τη νησιωτικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας http://oikorestwnkykladwn.blogspot.gr/

Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση omospondiasyl.gynaikwnkykladwn@gmail.com
Για πληροφορίες και συμμετοχή στο Συνέδριο: Σοφία Ζαννίκου (e-mail: sofiazannikou@gmail.com – κινητό: 6977 910085).

(φωτό: portofsyros.gr)

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*