Η Σαντορίνη υποδέχεται τους επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ποίημα του Γ. Ρίτσου

peace boat 1
admin
16/09/2016 11:18
 
 
 

Η Σαντορίνη θα είναι ο δεύτερος σταθμός (μετά τον Πειραιά) του «Πλοίου της Ειρήνης», του ναυλωμένου επιβατηγού πλοίου της ομώνυμης διεθνούς μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με βάση την Ιαπωνία, το οποίο πραγματοποιεί το 92ο παγκόσμιο ταξίδι του με κύριο αίτημα έναν κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα, πολέμους και βία.
Στο πλοίο επιβαίνουν επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (Χιμπακούσα στα ιαπωνικά) και ακτιβιστές της οργάνωσης, που αύριο το πρωί θα συναντηθούν με τον δήμαρχο της Σαντορίνης κ. Ζώρζο στο δημαρχείο του νησιού. Εκεί τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πύργου θα τους υποδεχθούν, απαγγέλοντας το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη».

Με αίτημα την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών
Το «Πλοίο της Ειρήνης» (Peace Boat) κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με τους επιζώντες να τυχαίνουν τιμητικής υποδοχής στον Πειραιά από το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) και την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ελληνικός κλάδος της τιμημένης με Νόμπελ Ειρήνης διεθνούς οργάνωσης International Physicians for the Prevention of Nuclear War – IPPNW).
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το υπουργείο Εξωτερικών και τη Βουλή, ζητώντας από την Ελλάδα να ψηφίσει στον ΟΗΕ την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, βάσει του Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Το «Πλοίο της Ειρήνης»
Το «Πλοίο της Ειρήνης» είναι μια διεθνής μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση με βάση την Ιαπωνία και στόχο έχει την προώθηση της ειρήνης, της κατάργησης των πυρηνικών, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ισότητας και της αειφόρου ανάπτυξης καθώς και του σεβασμό του περιβάλλοντος.
Διεξάγει τις κύριες δραστηριότητές της μέσα από ένα ναυλωμένο επιβατηγό πλοίο που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Το πλοίο δημιουργεί ένα ουδέτερο, κινητό χώρο και επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε διασυνοριακό διάλογο και την αμοιβαία συνεργασία στη θάλασσα και στα λιμάνια που επισκέπτεται.
Η οργάνωση “Peace Boat” έχει εξασφαλίσει συνεργασίες σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο και έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Περισσότερες πληροφορίες: http://peaceboat.org/english/?menu=44.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*