Σύρος: Σύσκεψη για να λυθεί το θέμα της (προβληματικής) μεταφοράς μαθητών

 
 
 

Τη Δευτέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Σύρου, μιας και φέτος τα παιδιά μεταβαίνουν στα σχολεία τους όχι με μισθωμένα οχήματα, αλλά με λεωφορεία που εκτελούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα και με επιστολή του αντιδημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου, το πρόβλημα εντοπίζεται στα δημοτικά σχολεία Ποσειδωνίας και Βάρης-Μάννα, όπου έχει πάψει πλέον να ισχύει το προηγούμενο καθεστώς επιβίβασης και αποβίβασης των μικρών μαθητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους.
Για το ίδιο θέμα (μεταφορά μαθητών), ανακοίνωση είχε εκδώσει και η ΟΒ Σύρου της ΚΝΕ, που υποστήριζε ότι η απόφαση του ΚΤΕΛ θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα καλούσε τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών και τα μαθητικά συμβούλια να πιέσουν την περιφερειακή αρχή, που έχει την αρμοδιότητα της μετακίνησης των μαθητών, να βρει λύση το συντομότερο δυνατόν.

«Καμία ανησυχία αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών»
Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τόνισε ότι «καμία ανησυχία δεν πρέπει να διακατέχει τους γονείς των μαθητών των σχολείων της Ποσειδωνίας και της Βάρης, όσον αφορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη μεταφορά μαθητών» αφού «τη Δευτέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπου θα δοθεί οριστική λύση».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση, «βασική μας αρχή από το ξεκίνημα της θητείας μας είναι η επίλυση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται, μικρών ή μεγάλων, σε άμεση συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται. Η επικοινωνιακού τύπου διαχείριση αυτών μέσω των Μ.Μ.Ε και όχι μόνο, εκπροσωπεί άλλες λογικές που δεν μας αντιπροσωπεύουν».

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*