Ένωση Συνταξιούχων Νάξου: «Η φορολογία μας έχει τσακίσει»

syntaksioyxoi ekas
admin
13/09/2016 06:50
 
 
 

Το «ανελέητο κυνηγητό» συνταξιούχων και λαϊκών οικογενειών (οι ζωές των οποίων φτωχοποιούνται από τις κυβερνητικές επιλογές) καταγγέλλει η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου.
Σύμφωνα με την Ένωση, η νέα επίθεση της κυβέρνησης λεηλατεί το – ήδη εξανεμισμένο – εισόδημα των συνταξιούχων, που ενώ προσδοκούσαν ότι θα ζήσουν αξιοπρεπή γεράματα, βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Ίδια δραματική κατάσταση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας – Πρόνοιας.
Μόνη απάντηση σε όλα αυτά είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας, όπως υποστηρίζει η Ένωση, που καλεί τους συνταξιούχους να ενταχθούν στους κόλπους της, έτσι ώστε να ανατραπούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι.
Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου έχει ως εξής:
Σε νέα επίθεση πέρασε και πάλι η κυβέρνηση, καρατομώντας για άλλη μια φορά τις συντάξεις μας.
Τι πάει να πει «κύρια», «επικουρική», ΕΚΑΣ ή «εφάπαξ». Μειώνεις έστω και ένα από αυτά, μειώνεις και λεηλατείς το εισόδημα – ό,τι απέμεινε – των συνταξιούχων, αλλά ακόμα και τη ζωή τους…
Καταγγέλλουμε αυτό το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων και των λαϊκών οικογενειών. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (όπως έκαναν και οι προηγούμενες) με τις πρακτικές της μας φτωχοποιεί. Θα έχει και συνέχεια. Δεν θα σταματήσουν εδώ. Έρχεται ο αυτόματος «κόφτης» σε μισθούς και συντάξεις, αν δεν πιάνονται οι στόχοι, όπως λένε!
Στο χώρο της Υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικό χαρακτήρα. Στην Υγεία – Πρόνοια δίνονται λιγότερα χρήματα από πέρυσι, φορτώνοντας όλο και περισσότερα βάρη στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Ενώ πληρώσαμε μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα, τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται και να είμαστε ο στόχος αυτών που πλουτίζουν σε βάρος του λαού.
Η φορολογία μας έχει τσακίσει. Είτε έχουμε, είτε όχι οικονομικές δυνατότητες οι τράπεζες, το κράτος και τα επενδυτικά γεράκια θα μας αρπάζουν τα σπίτια.
Εμείς απαντάμε ότι χρειάζεται αγώνας ταξικός και οργανωμένος. Μόνο έτσι, όσους αντιλαϊκούς -αντισυνταξιουχικούς νόμους κι αν περάσουν αυτοί ή οι επόμενοι, θα μείνουν στα χαρτιά.
Καλούμε τους συνταξιούχους να οργανωθούν στην Ένωσή μας, για να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας και να αντιπαλέψουμε την κατάσταση που μας έχουν φέρει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να την ανατρέψουμε. Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας.
Εδώ και τώρα αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας! Το φθινόπωρο προβλέπεται και θα είναι καυτό!
Αγωνιστικά διεκδικούμε:
*Αποκατάσταση των συντάξεών μας.
*Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης.
*Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.
*Να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ.
*Κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*