Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας στα νησιά των Κυκλάδων

paros eod
admin
31/08/2016 12:22
 
 
 

Κάλεσμα στους Κυκλαδίτες να ενταχθούν στις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας που πρόκειται να συγκροτηθούν, απηύθυνε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, οι εθελοντικές ομάδες θα οργανωθούν πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και θα λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς. Για τις σχετικές διαδικασίες ίδρυσης, ένταξης και πιστοποίησης στο Μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. θα μεριμνήσει η Περιφέρεια, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας για δασοπυρόσβεση – δασοπροστασία – διάσωση σε όλα τα νησιά. Στις Κυκλάδες δραστηριοποιούνται οι παρακάτω και ήδη ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Άνδρος – ΣΕΔΑ, Πάρος – Ε.Ο.Δ., Θήρα – Διασωστικό Σώμα Θήρας, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων, καθώς και στην Κέα – Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, «σε μια εποχή με συνεχώς αυξανόμενες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας, κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων, είναι ιδιαίτερα επιτακτική. Ειδικότερα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και στη Σύρο, την παρουσία μεγάλου αριθμού εθελοντών – δημοτών στα μέτωπα της πυρκαγιάς και τα συμπεράσματα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας».

Η αίτηση ένταξης εθελοντή θα πρέπει να σταλεί με email ή με fax στη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας.

Επικοινωνία:

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, 84100, Ερμούπολη, Σύρος

Τηλέφωνο: 22813 – 62723

Αριθ. Fax: 22810 – 84124

E-mail: dpp@1730.syzefxis.gov.gr

(φωτό: cyclades24.gr)

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*