Ιωάννης Μαρωνίτης: «Αναγκαίες οι δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης»

maronitis ioannis
admin
11/08/2016 00:24
 
 
 

Στις δράσεις πολιτισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και η Νάξος), αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιωάννης Μαρωνίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πόπη Αλιμπερτη και την εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5.

Απολαμβάνοντας τις διακοπές του στο «πιο όμορφο ίσως νησί του Αιγαίου κι έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης και του κόσμου», τη Νάξο, ο κ. Μαρωνίτης, μίλησε για τις δραστηριότητες και το έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, δίνοντας βαρύτητα στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, στον Δήμο Πειραιά, στον Δήμο Νίκαιας και στον Δήμο Κορινθίων. Όπως είπε ο κ. Μαρωνίτης, πρόκειται για ένα «εκτεταμένο δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς», όπου άποροι και άστεγοι συμπολίτες μας έχουν πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά (όπως η στέγαση, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η σίτιση), ενώ ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο και την αγορά εργασίας, με τη βοήθεια του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που τους στηρίζει και τους δίνει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Επίσης, ο κ. Μαρωνίτης έκανε γνωστό ότι ο Όμιλος προχωρά και στη δημιουργία ενός Κέντρου Διημέρευσης και Αναψυχής για ΑμΕΑ, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Νοέμβριο, προσφέροντας στήριξη στα άτομα αυτά και τις οικογένειες τους.

«Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή έχουμε επικεντρωθεί σε δράσεις πολιτισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης που είναι αναγκαίες και είναι πολύ ενθαρρυντικό σε μια εποχή που σύλλογοι κλείνουν ή φυτοζωούν, ο Όμιλος να συνεχίζει να λειτουργεί» ανέφερε στη συνέχεια.

 

Παρούσα και η Νάξος

Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίσει τη μεγάλη συνεισφορά της Νάξου στις δραστηριότητες του Ομίλου, μέσω της προσφοράς τοπικών ποιοτικών προϊόντων (πατάτας, τυριών κ.λπ.), αλλά και με την παρουσία και την εθελοντική προσφορά του Στέλιου Κορρέ, διευθυντή διατροφολογίας του Ομίλου, που έχει καθιερώσει ένα μενού μεσογειακής διατροφής στις Δομές.

Ο κ. Μαρωνίτης είχε, επίσης, συνάντηση με τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στον οποίο κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγής ενός φεστιβάλ ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, του λαϊκού πολιτισμού, της τοπικής γαστρονομίας, της φυσιογνωμίας του νησιού, του φυσικού περιβάλλοντος κ.α.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα κατατεθεί και σε άλλα νησιά, ωστόσο οι επαφές του Ομίλου ξεκίνησαν από τη Νάξο, με τον δήμο να εμφανίζεται θετικός απέναντι στην ιδέα. Σύμφωνα με τον κ. Μαρωνίτη, το εκάστοτε φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων σε κάθε νησί, με την έναρξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας να τοποθετείται χρονικά τον Μάιο του 2017.

(φωτό: protinews.blogspot.gr)

(Visited 66 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*