Χαλάει πάλι ο καιρός με βροχές, νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική

admin
06/02/2015 00:46
 
 
 

Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπουν για σήμερα, Παρασκευή, οι μετεωρολόγοι, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που θα κάνουν… λάσπη την σκόνη από την Αφρική την οποία μεταφέρουν οι ισχυροί νοτιάδες!

Οι βροχές θα είναι εντονότερες στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδαχιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα υπάρχουν διαστήματα με ήλιο, κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, ευνοώντας την μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της EMY, θα εξασθενήσει το Σάββατο, αλλά θα επιστρέψει την Κυριακή, με τα φαινόμενα να είναι ακόμα πιο έντονα από Δευτέρα.

 

Ο καιρός σήμερα στις Κυκλάδες

Για σήμερα Παρασκευή, στις Κυκλάδες η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ όπου σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.  

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*