Συμμαχία εμπόρων και Λιμενικού Σώματος για την πάταξη του παραεμπορίου στα νησιά

emporoi limeniko paraemporio
admin
28/07/2016 22:53
 
 
 

Τη συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να περιοριστεί – όσο το δυνατόν περισσότερο – το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο στα νησιά, ζήτησε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου (Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.).

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κ. Πολιτάκης (πρόεδρος), κα Φουντουλάκη (αντιπρόεδρος), κ. Πέτσας (γενικός γραμματέας) και κ. Πολενάκης (μέλος του Δ.Σ.), κατέθεσαν το αίτημα για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων σε αυτοκίνητα ύποπτα για παραεμπόριο τόσο στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, όσο και στα λιμάνια των νησιών.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τον Γ.Γ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεοτοκά και τους αξιωματικούς του Λιμενικούς Σώματος που παρέστησαν στη σύσκεψη (Διοικητής 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ/Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Λιμενάρχης Πειραιά, Διευθυντής της Λιμενικής Αστυνομίας, Λιμενάρχης Ραφήνας, Λιμενάρχης Λαυρίου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, Τμηματάρχης της Δ/νσης της Λιμενικής Αστυνομίας και Τμηματάρχης της Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου), οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στην προσπάθεια της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. και των εμπορικών συλλόγων – μελών της για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε να προωθεί στο Λ.Σ. καταγγελίες των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων των νησιών και το Λιμενικό, από την πλευρά του, να τις αξιοποιεί για να ελαχιστοποιηθεί το μείζον πρόβλημα του παραεμπορίου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα νησιά και τον χώρο ευθύνης του.    

«Θα έχουμε ακόμα ένα όπλο στην μάχη ενάντια στο παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. κ. Πολιτάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γ.Γ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τα υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού για την μέχρι τώρα συνεργασία τους, αλλά και για τον νέο δίαυλο επικοινωνίας που άνοιξε.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*