Με τις υγείες μας

admin
14/08/2015 15:03
 
 
 

Άντε βρε! Ψηφίστηκε και το 3ο μνημόνιο και ησυχάσαμε! Καλορίζικο να πω, κακορίζικο να πω, τι να πω δεν ξέρω. Ή μάλλον, δεν θα πω τίποτα. Θα κάτσω και θα περιμένω ό,τι είναι να ‘ρθει.

Πρώτα απ’ όλα, θα έρθει η ψήφος εμπιστοσύνης που – λένε ότι – ζήτησε ο πρωθυπουργός. Γιατί μπορεί να υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νέο μνημόνιο, άλλα ήταν «πύρρειος νίκη» για το κυβερνών κόμμα, αφού 118 βουλευτές του ψήφισαν «ναι», 32 καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα, ενώ ένας βουλευτής ήταν απών. Κατά τ’ άλλα, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν υπέρ, ενώ κατά ψήφισε η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Μετά, θα έρθουν (ξανά!) οι πρόωρες εκλογές. Έτσι φημολογείται τουλάχιστον! Ξανά – μανά, στις κάλπες θα τρέχουμε! Το ‘χουμε βρει σκοινί κορδόνι, μου φαίνεται και κάθε τρεις και λίγο, μπαίνουμε στο παραβάν. Για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο, αν μετράω σωστά. Τελικά, το τρία πρέπει να είναι ο τυχερός (;) μας αριθμός. Αλλά, μην ξεχνάμε και ότι «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα». (Ποιανού κλέφτη, όμως, δεν μας είπαν!).

Και τρίτα στη σειρά (να ξανά ο αριθμός 3!) θα έρθουν τα μέτρα, που – για ακόμη μια φορά – θα βάλουν τη ζωή μας στη μέγγενη κι εμάς στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Όλα αυτά θα κάτσω και θα περιμένω. Με τις υγείες μας!

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*